Avocado krullen maak je eenvoudig met en kaasschaaf. Je schilt de avocado helemaal of voor de helft. De pit blijft zitten en je schaaft er eenvoudig en snel krullen vanaf. Handig voor in een wrap of voor over een salade.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Tamagoyaki met zeewier
De tamagoyaki, doorgaans ook tamago genoemd, is een Japanse opgerolde omelet. Je kunt 'm behalve als ontbijt ook herkennen als topping op je sushi. Daar zie je 'm vaak omwikkeld met zeewier. Lekker met
Lees meerJapanse Dashi met bonito, spinazie en sesam
Dashi is een verfijnde visbouillon gemaakt van gedroogde bonito schilfers en zeewier. Uitstekend om te serveren als tussengerecht in een uitgebreid menu. Dashi wordt in de Japanse keuken ook vaak als basis van gerechten en smaakmaker gebruikt. Er is ook uitstekende dashi in poedervorm verkrijgbaar (‘dashi-no-moto’). Daarmee is deze geraffineerde bouillon nog makkelijker te maken.
Lees meerPortobello’s gevuld met spinazie en Eggs Benedict
Egg(s) Benedict is denk ik wel mijn favoriete ontbijt en dat heeft zeker te maken met een goed bereid gepocheerd ei. Als het geel en wit mooi in harmonie zijn, ben ik blij. Ik ben altijd gefascineerd als ik de chef van Sunny Site Café in Amerika in de open keuken bezig zie. Hij maakt grote hoeveelheden gepocheerde eieren, en ik heb er nog nooit een slecht gepocheerd ei gegeten. Er zijn heel wat video’s waarop je ziet hoe je een gepocheerd ei kunt maken, maar wat mij betreft heeft het vooral met verse eieren en vaak doen te maken. Dit gerecht waar je eerst een portobello in de oven gaart, een pittig sausje maakt en wat spinazie bakt, hoort op mijn ‘lekker’ lijstje.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.