Bijgerecht

Japanse spinazie met sesamdressing

Bijgerecht

Japanse spinazie met sesamdressing

Japanse spinazie met sesamdressing is razend snel klaar, heel erg lekker en je hebt maar 3 ingrediënten nodig. De sesamdressing kun je zelf maken met het recept dat ik in Japan heb leren maken en dat je hier in ons archief op uitdekeukenvan8 kunt vinden. Maar veel makkelijker en ook heel erg lekker is de kant-en-klare Japanse geroosterde sesamdressing die je in Oosterse toko’s, Japanse specialiteitenwinkeltjes, supermarkt en online kunt vinden.

Het gerecht is overigens ook de perfecte basis voor een super lekker Japans spinazie soepje met sesam: je hebt dan maar 200 g spinazie nodig. Deze wok je zoals in het recept maar dan wel een paar minuutjes langer. Dan voeg je er ½ l water en een bouillontablet (groenten, kruiden of vis) of een klein zakje (ca. 1 el) Japanse visbouillonpoeder (dashi) aan toe. Aan de kook brengen, goed pureren met staafmixer of blender en op smaak brengen met de Japanse sesamdressing 6-8 el en eventueel wat vers citroensap. Serveer warm of koud.

Japanse spinazie met sesamdressing is lekker met:

  • Zalm
  • Andere vis
  • Gamba’s en garnalen (ook als voorgerecht)
  • Kip
  • Kalfsvlees

Bereidingswijze

  1. Laat een wok met een scheutje olie op het hoogste vuur heel heet worden.
  2. Voeg een flinke hand spinazie toe, omscheppen tot de spinazie iets is geslonken, dat gaat heel snel.
  3. Dan weer een hand spinazie toevoegen en omscheppen tot die is geslonken. Herhalen tot alle spinazie in de wok geslonken is. Even laten pruttelen tot het meeste vocht is verdampt.
  4. Roer er Japanse sesamdressing naar smaak door.

Spinazie kun je o.a. vervangen door postelein, gesneden andijvie; snijbiet, spitskoolreepjes, stukjes cavolo nero; raapsteeltje en jonge brandnetelblaadjes.

Japanse spinazie met sesamdressing

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer