Hoofdgerecht

Groene salade met peulvruchten en avocado

Hoofdgerecht

Groene salade met peulvruchten en avocado

Zo’n groene salade met peulvruchten en avocado past goed in deze tijd van het jaar.  Met het voorjaar in ’t verschiet liggen de plannen voor de moestuin al weer klaar. Knisperverse sla, boontjes, asperges, uien en aardappelen van eigen grond en zonder bestrijdingsmiddelen geteeld daar genieten we van. Wij denken zelfs dat we kunnen proeven dat de groenten met zoveel liefde gezaaid, verzorgd en geoogst wordt….  Helaas moeten we nog even geduld hebben maar met groenten uit de diepvries en van de markt kan ik ook in februari een lekkere salade op tafel zetten.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ± 20 minuten

 

 

Bereidingswijze

  1. Meng de rode ui met de azijn in een kommetje en laat ze ± 15 minuten marineren. Schep ze een paar maal om.
  2. Kook de sperziebonen 7 minuten in water met zout naar smaak en spoel ze koud. Breng water met zout aan de kook en voeg de doperwten en de sojabonen toe. Kook ze ± 5 minuten en spoel ze koud.
  3. Klop een sausje van de tahini, de olijfolie, de yoghurt en versgemalen peper en zout naar smaak.
  4. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocadohelften in dunne plakjes.
  5. Verdeel de sla, de sperziebonen, doperwten en sojabonen over de borden. Schep de uien uit de azijn en verdeel ze over de groenten. Leg de avocado erbij en lepel sausje erover.
  6. Garneer de groene salade met peulvruchten en avocado met de bosui en bestrooi met de sumak.

Tip

Deze salade is ook lekker met verse geitenkaas, feta of gebakken stukjes kippendijfilet.

 

Groene salade met peulvruchten en avocado

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer