Aspergesalade met walnootolie heb ik gemaakt van heel dun geschaafde rauwe asperges. Lekker knapperig van structuur en op smaak gebracht met intense walnootolie ( die van Augustin’s), verse kervel en een sinaasappel waarvan ik zowel wat geraspte schil als het verse sap heb gebruikt. Het sap kun je ook eerst een beetje inkoken op een hoog vuur, waardoor de smaak nog dieper wordt.
Voor-lunch- of brunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Bereidingswijze
- Kook de eieren in ruim kokend water in 8 minuten hard.
- Snijd lente-uitje in smalle ringetjes.
- Schil de asperges met een dunschiller.
- Schaaf de asperges met de dunschiller in dunne lange repen. Snijd de laatste dikke plak (waarvan je met de dunschiller geen plakjes meer kunt snijden) in dunne reepjes.
- Meng de rauwe asperges en lente-uiringetjes op een schaal met de walnootolie. Rasp de sinaasappelschil erboven. Knijp de sinaasappel erboven uit. Prak het ei en strooi over de asperges. Pluk er toefjes kervel boven, bestrooi met peper & zout en hussel de salade door elkaar.