Stress in de supermarkt; herkenbaar?

  Posted on   by   Geen reacties

Sandwich met ei

Wat eten we vanavond? Stress in de supermarkt; herkenbaar? Voor veel mensen is het dagelijks weer een terugkomend verhaal. Wat zetten we op tafel? Zeker als je kinderen hebt die snel muiten. Of als je een drukke dag hebt gehad en met een vol werk hoofd door de winkel loopt. Een aantal dagen van de week lopen we door de supermarkt. De schappen liggen vol met herkenbare producten, plus ook zijn er iedere week weer nieuwe producten op de markt gebracht. Deze producten worden geproduceerd omdat de consument daarom vraagt. Convenience, gemak en gezond gaan tegenwoordig samen in een bakje. Dat kun je binnen een handomdraai met eventueel een paar kleine toevoegingen zo op tafel zetten.

Toch is het goed om te weten wat er met ons eten tegenwoordig gebeurt en als je zelf kookt is het handig om te weten welke goede keuzes je kunt maken op het gebied van voeding.

In het boekje ‘Ten minste houdbaar tot’ neemt diëtiste Steffi Haazen, deskundige op het gebied van voeding en allergenen ons mee aan de hand. Hoe kun je het beste E-nummers lezen en etiketten ontcijferen? Weet wat je eet. Zo voorkom je stress in de supermarkt. Want in de basis is goede voeding heel eenvoudig. Kom je er even niet uit dan is het prima om een broodje gezond met een gebakken spiegeleitje te maken.

Auteur: Steffi Haazen
Uitgeverij: Carrera

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkeld groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *