Stress in de supermarkt; herkenbaar?

  Posted on   by   Geen reacties

Sandwich met ei

Wat eten we vanavond? Stress in de supermarkt; herkenbaar? Voor veel mensen is het dagelijks weer een terugkomend verhaal. Wat zetten we op tafel? Zeker als je kinderen hebt die snel muiten. Of als je een drukke dag hebt gehad en met een vol werk hoofd door de winkel loopt. Een aantal dagen van de week lopen we door de supermarkt. De schappen liggen vol met herkenbare producten, plus ook zijn er iedere week weer nieuwe producten op de markt gebracht. Deze producten worden geproduceerd omdat de consument daarom vraagt. Convenience, gemak en gezond gaan tegenwoordig samen in een bakje. Dat kun je binnen een handomdraai met eventueel een paar kleine toevoegingen zo op tafel zetten.

Toch is het goed om te weten wat er met ons eten tegenwoordig gebeurt en als je zelf kookt is het handig om te weten welke goede keuzes je kunt maken op het gebied van voeding.

In het boekje ‘Ten minste houdbaar tot’ neemt diëtiste Steffi Haazen, deskundige op het gebied van voeding en allergenen ons mee aan de hand. Hoe kun je het beste E-nummers lezen en etiketten ontcijferen? Weet wat je eet. Zo voorkom je stress in de supermarkt. Want in de basis is goede voeding heel eenvoudig. Kom je er even niet uit dan is het prima om een broodje gezond met een gebakken spiegeleitje te maken.

Auteur: Steffi Haazen
Uitgeverij: Carrera

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *