Wat eten we vanavond? Stress in de supermarkt; herkenbaar? Voor veel mensen is het dagelijks weer een terugkomend verhaal. Wat zetten we op tafel? Zeker als je kinderen hebt die snel muiten. Of als je een drukke dag hebt gehad en met een vol werk hoofd door de winkel loopt. Een aantal dagen van de week lopen we door de supermarkt. De schappen liggen vol met herkenbare producten, plus ook zijn er iedere week weer nieuwe producten op de markt gebracht. Deze producten worden geproduceerd omdat de consument daarom vraagt. Convenience, gemak en gezond gaan tegenwoordig samen in een bakje. Dat kun je binnen een handomdraai met eventueel een paar kleine toevoegingen zo op tafel zetten.
Toch is het goed om te weten wat er met ons eten tegenwoordig gebeurt en als je zelf kookt is het handig om te weten welke goede keuzes je kunt maken op het gebied van voeding.
In het boekje ‘Ten minste houdbaar tot’ neemt diëtiste Steffi Haazen, deskundige op het gebied van voeding en allergenen ons mee aan de hand. Hoe kun je het beste E-nummers lezen en etiketten ontcijferen? Weet wat je eet. Zo voorkom je stress in de supermarkt. Want in de basis is goede voeding heel eenvoudig. Kom je er even niet uit dan is het prima om een broodje gezond met een gebakken spiegeleitje te maken.
Auteur: Steffi Haazen
Uitgeverij: Carrera