Bijgerecht

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Bijgerecht

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Deze verrassende smoothie is lactose, glutenvrij en veganistisch met plantaardige kokosyoghurt gemaakt. Klinkt allemaal geitenwollesokkerig, niets is minder waar het is gewoon een smoothie met spinazie en banaan. Als je de gekookte aardappels van de vorige avond hebt bewaard is deze smoothie zo gemaakt. En ook lastig groente eters of kinderen vinden het lekker. Zeker lekker voedzaam voor kinderen die in de groei zijn en de hele dag – honger – om je heen roepen.

Bereidingswijze

  1. Kook 200 g geschilde aardappels in ruim water zonder zout in ca. 20 min. gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels afkoelen.
  2. Doe de aardappels in de blender, voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Zet de blender aan en pureer de smoothie in 1 min. luchtig. Schenk de smoothie in glazen en serveer met lepeltje.
  4. Als je meer water, ijsblokjes of appelsap toevoegt kun je de smoothie dunner maken en met een dik rietje drinken.

tip; heb je geen ijsklontjes, maar wel vanille-ijs maak daar je smoothie mee voor een volle en verrassende smaak.

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer