Hoofdgerecht

Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng

Hoofdgerecht

Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng

Tip: roer 1 el pindakaas door de kool. Bak wat fijngesneden gemberwortel of 1-2 teentjes knoflook mee.

Variatie: Vervang eieren door 150 – 200 g garnalen.

Garneer met emping (vegetarisch) of kroepoek (gemaakt van garnalen, dus niet vegetarisch)

Spitskool is er in diverse gewichten. Reken ca. 200 g p.p.

Bijgerecht voor 3 – 4 personen (Vegetarisch)

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool in 4 parten. Verwijder de harde kernen en snijd de stukken in smalle sliertjes.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de spitskool op matig vuur in 8 – 10 minuten beetgaar.
  4. Roer er na 3 minuten de kerrie door en schenk de kokosmelk erbij.
  5. Pel de eieren.
  6. Breng de kool met zout en peper op smaak.
  7. Bestrooi met seroendeng. Lekker met rijst, nasi of bami.

Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer