Een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat naar wens kan worden aangepast.
Bereidingswijze
- Snijd de kool in 4 parten. Verwijder de harde kernen en snijd de stukken in smalle sliertjes.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de spitskool op matig vuur in 8 – 10 minuten beetgaar.
- Roer er na 3 minuten de kerrie door en schenk de kokosmelk erbij.
- Pel de eieren.
- Breng de kool met zout en peper op smaak.
- Bestrooi met seroendeng. Lekker met rijst, nasi of bami.
Tip: roer 1 el pindakaas door de kool. Bak wat fijngesneden gemberwortel of 1-2 teentjes knoflook mee.
Variatie: Vervang eieren door 150 – 200 g garnalen.
Garneer met kroepoek emping (vegetarisch, gemaakt van de melindjo-noot) of kroepoek (gemaakt van garnalen, dus niet vegetarisch)
Spitskool is er in diverse gewichten. Reken ca. 200 g p.p.
Bijgerecht voor 3 – 4 personen (Vegetarisch)