Bijgerecht

Artisjok met dipsausje

Bijgerecht

Artisjok met dipsausje

Van de artisjokplant, een distelsoort, wordt niet de stengel gegeten, maar de bloemknop. In ons gezin hebben we een artisjoktest voor vriendjes en vriendinnen. Hoe reageren die?
Je kunt de artisjokken met een of meer dipsauzen serveren.

Bereidingswijze

  1. Was de artisjokken. Breek of snijd de stengels eraf. Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met citroensap en wat zout aan de kook. Leg de artisjokken erin en kook ze in 35 – 40 minuten gaar. Trek een blaadje los om te zien of de artisjok gaar is, dit moet makkelijk loslaten. Maak intussen de dipsauzen.
  2. Meng mayonaise met yoghurt en verdeel over twee kommen. Voeg aan een kom knoflook, zout en peper toe. Aan de andere kom tomatenpuree of ketchup en whisky, zout en peper. Maak in een derde kom een vinaigrette van azijn, olie, mosterd, zout, peper en groene kruiden. Laat de artisjokken uitlekken in een vergiet. Trek voor het eten de blaadjes los en doop ze in wat saus. Eet alleen de inhoud van het blaadje, niet het hele blaadje.
  3. Als alle blaadje leeggezogen zijn blijft de artisjokbodem over. Verwijder eerst het hooi van de bodem.

Artisjok met dipsausje

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer