Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Deze Noorse viskoekjes zijn lekker en makkelijk te maken. Leuk voor de lunch of voorgerecht. Wijnazijn en dille zorgen voor frisheid. Noorwegen en vis. Ze horen bij elkaar. De enorme kustlijn en de meren in Scandinavië zorgen voor veel vis. Zure haring en graved lax zijn wereldberoemd. Maar ja, als je veel vis eet, heb je ook restjes en dan zijn viskoekjes een populair gerecht om te maken.
Lees meerDeze rode paprikasoep met een tonijnspiesje is een heerlijk verwarmend soepje, boordevol vitamine C. Ik rooster de paprika's, zo'n 20 minuten, in open vlam of in de oven zodat ik de velletjes er makkelijk af kan trekken. Roosteren geeft vooral ook een lekkere smaak. Voor een snellere soep kun je ook paprika's in stukjes meebakken met ui en knoflook.
Lees meerZeeuwse mosselen lenen zich uitstekend om op de barbecue bereid te worden. Super makkelijk en super snel. Je kunt zelf spelen met het toevoegen van ingrediënten en smaak. Een ideaal voorgerecht. Per kilo mosselen kun je gemakkelijk 4-5 voorgerechtjes maken. Bereiden in pakketjes betekent dat de mosselen klaargestoomd worden, de unieke smaak van de Zeeuws mossel komt zo optimaal tot zijn recht.
Lees meerBij de visman ontdekte ik een prachtige pulpo, en ik kon niet weerstaan om ermee aan de slag te gaan. De tentakels zijn perfect voor de grill, geïnspireerd door de bereiding bij Tapasbar Català in de Spuistraat 299 in Amsterdam, een heel fijn adres voor tapas! Hoewel ik niet zeker weet of zij de tentakels eerst voorkoken, heb ik dat niet gedaan en het resultaat was heerlijk. De overige pulpo heb ik gebruikt voor een smaakvolle inktvissalade, waarvan ik binnenkort het recept zal delen. Gesneden in plakjes zijn de gegrilde pulpo-tentakels ideaal als tapas of voorgerecht. Ze kunnen ook in hun geheel gegrild worden en geserveerd met rijst, groenten, of brood voor een verrukkelijk hoofdgerecht. 4-6 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten
Lees meerEen eierrecept van de Tamils uit het zuiden van India. Maak er een makkelijke maaltijd mee met rijst en erwtjes of spinazie.
Lees meerAsperges met sinaasappelvinaigrette en hazelnoten is zowel als voor- en hoofdgerecht te serveren.
Lees meerBloedsinaasappels zijn nu in het seizoen. Ben je een liefhebber van oesters probeer dan eens oesters met bloedsinaasappelsaus uit de oven! Ik was nog maar 11 toen mijn vader het tijd vond om mij oesters te leren eten. Rauw. Het viel niet mee. Maar het was een eerste stap op weg naar verrukking! Na die prille glibberige jongens bedacht mijn vader dat het beter was voor mijn leerproces en potentiële appreciatie, om me te laten wennen aan gebakken en in de oven gegaarde oesters. Een schot in de roos. Sinds die tijd droom ik van het eten van oesters, rauw zo uit zee, met traditionele rodewijnazijn en sjalotje, met Japanse dressing met sojasaus, wasabi en sesam, gegratineerd met spinazie en Parmezaanse kaas en met bloedsinaasappelsaus (in het seizoen!) uit de oven waarvoor hier het recept dat behoort tot een van zijn ultieme verleiders.
Lees meerIJskoude venkelsoep, dat is “Cool”. Heel makkelijk en vooral ook ruim van te voren te maken. Mocht je onverhoopt wat laat zijn met het maken van de “IJskoude Venkelsoep”, dan kun je de soeppan in een schaal met koud water met ijsblokjes zetten (of in de diepvries) en snel koud laten worden. Geregeld doorroeren! De wijn in het recept kun je vervangen door 1-3 eetlepels vers citroen- of sinaasappelsap (naar smaak). Als je per ongeluk bent uitgeschoten met het sap, dan kun je een klein beetje suiker toevoegen. Toostjes met kruidenroomkaas, gerookte zalm of bijvoorbeeld Copa di Parma smaken goed.
Lees meerZodra ik bij de groentewinkel een bos bietjes met loof zie, gaan ze in de boodschappentas. En of ik ze nou diezelfde avond nog een uurtje in de oven rooster of een paar dagen erna, het maakt niet uit. Er zijn zoveel leuke en lekkere recepten met geroosterde bietjes te maken. Een salade omdat je een snelle lunch nodig hebt, een bieten carpaccio als voorgerecht of een bietenpuree voor het vullen van ravioli. Voor mij het ideale verse product om in voorraad te hebben. Ik maakte dit recept in Amerika en daar heb ik 'diepvries piecrust' gebruikt, vandaar dat de bereiding op de foto's er iets anders uitziet. Nelleke Van Lindonk
Lees meerTostadas zijn gebakken mais tortillas. Ik had een beetje moeite om ze in de winkel te vinden, vandaar dat ik dit zo bij de ingrediënten noem. Het is wat mij betreft een perfect voorgerecht, maar als je de tortillas wat kleiner maakt ook als borrelhapje een succes. Makkelijk en snel klaar, maar net weer even wat anders.
Lees meerDeze romige knolselderijsoep met shiitakes krijgt een lekker pittig accent door de paddenstoelenbouillon.
Lees meerAan zo’n malse zilte haring hoef je natuurlijk niets te doen. Weghappen, genieten en klaar. Soms heb ik zin om hem een hoofdrol te geven en er een mooi gerechtje van te maken.
Lees meer