Cuisine: Amerikaans
Pickels maken is hip
Groenten pickels maken en fermenteren is weer helemaal terug. Dat is fijn want het geeft plantaardig eten een fijne textuur, kleur en unieke smaak. Door groente te fermenteren wordt het lekker krokant. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier je producten langer houdbaar kunt maken. Ook worden de groentes op deze manier nog gezonder. Het bevat veel antioxidanten en het is goed voor de darmflora. Gefermenteerde groente hebben een positief effect op de spijsvertering. Je kunt ze op een koele plek 4 maanden bewaren. Pickels maken is hip en het is leuk om te doen. Het is zo gemaakt en handig om in huis te hebben. Altijd lekker op een salade of een broodje of bij de borrel als een snack. Doe je mee?
Lees meer‘Strata’ met boerenkool en champignons
Ik heb het al een keer over Strata gehad in een van mijn recepten, en vandaag gaat het er weer over. Voor de kerst bijeenkomst van mijn bootcamp is het de bedoeling dat iedereen iets meeneemt (het zogenaamde potluck dinner). Bij een potluck dinner neemt iedereen een gerecht mee, er is nauwelijks overleg en eigenlijk is het altijd weer een gebalanceerd geheel. Niet teveel toetjes, teveel salades of teveel drank. Ook dit keer staat er een mooi assortiment op tafel. Voor mijn inbreng past een Strata goed in mijn planning. Strata kun je prima van tevoren maken en op de dag van het feest even door en door warm maken en meenemen.
Lees meerFeestelijke zalm uit de oven
Een simpel verrassend en feestelijk recept. Hier onder alle voorbereidingen. Daarna zit het zo in elkaar. Je kunt het goed voorbereiden en in bakjes klaar zetten om op het laatste moment over de zalmfilet te verdelen. De voorbereidingen zijn als volgt; Pof de tomaatjes 20 minuten op 175 graden. Rooster de paprika roosteren op 250 graden (doe er gelijk een paar meer) maak schoon en snijd in repen. Maal het brood met peterselie, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.
Lees meerKoken op hout – Staartstuk met tomaten-uien relish
Koken op houten planken van Emilie is leuk om te doen. Het is heel eenvoudig en geeft een extra verrassende smaak aan je gerecht. Omdat je weinig olie gebruikt is het heel gezond. Ben je toch vlees aan het roosteren, leg er dan lekker groente naast. Daarmee maak je een heerlijke relish om eroverheen te scheppen. Lees meer over de plank.
Lees meerIced tea with Orange&Lemon
Voor iced tea maak ik eerst thee van theeblaadjes, liefst groene thee of Earl Grey, die ik 3-5 minuten laat trekken tot het sterk genoeg is. Dan haal ik mijn “thee-ei” met de theeblaadjes uit mijn extra grote pot en voeg wat takjes munt, partjes sinaasappel, limoen en of citroen aan de hete thee toe en laat het zo afkoelen. De koude thee giet ik in lege beugelflessen die ik in de koelkast zet zodat de thee lekker koud kan worden. Omdat ik ook als ik het warm drink thee nog altijd zet in een pot, houd ik er geregeld van over. Die restje gaan ook in een fles de koelkast in.
Lees meerPompoen walnotencake
In deze pompoen walnotencake wordt gemaakt zonder toevoegen van boter of andere vetstof. De pompoen maakt hem lekker smeuïg en de pitten en noten geven deze cake een lekkere bite. Maak hem een dag van tevoren dan heeft de cake nog meer smaak. Verras de kinderen er morgen mee als ze terug komen van hun Sint Maartentocht met een lekkere kop warme chocolademelk. Dat gaat er vast wel in! Bereidingstijd: ± 35 minuten Oventijd: ± 50 minuten Voor ± 25 plakken
Lees meerCourgette cake met walnoten, yoghurt en specerijen
De Amerikanen noemen het courgette bread, wij noemen het courgette cake. Er zijn inmiddels honderden variaties van dit soort cakes: wortel of banaan zijn denk ik de meest populaire variaties.
Lees meerBounty chocolat chip cookies
Yummie Bounty chocolat chip cookies; knapperige koekjes met chocola en kokos. Deze koekjes zijn een heerlijke traktaties voor iedereen die net uit school komt. Maak op woensdagmiddag of in het weekend een grote pot. Afgesloten blijven ze weken goed (als dat lukt). Je kunt met deze koekjes ook een snel en heerlijk door de weeks toetje maken. Maak een 'ijsburger' met twee koekjes en een bol vanille of kaneelijs.
Lees meerBoven houtskool geroosterd vlees
Het is weer tijd voor de beste barbecue tips. Een stukje vlees grillen is makkelijk, snel en gezellig ook voor op door de weekse dag. Met een groot stuk vlees maak je in het weekend er een feestje van.
Lees meerZwarte bonen brownies
Deze prachtige brownies zijn het bewijs dat snoepen ook best gezond kan zijn. De bloem en suiker uit het originele recept heb ik vervangen door zwarte bonen uit blik en dadels, waardoor zo’n lekker stukje brownie opeens minder suiker bevat, min of meer glutenvrij is en een bron van vezels wordt. Je kunt er ook bruine bonen of linzen voor gebruiken. Niemand zal vermoeden dat je er peulvruchten in verwerkt hebt. Echt… je likt je vingers erbij af, zo lekker!
Lees meerPindakaas maken, een fluitje van een cent!
Zelf pindakaas maken is echt een fluitje van een cent. Dat is ook zo want in 10 minuten heb je een zelfgemaakte pot pindakaas! Zelf pindakaas maken heeft als voordeel dat er, in tegenstelling tot fabriekspindakaas, geen suiker aan wordt toegevoegd. En... zelfgemaakte pindakaas is natuurlijk veel lekkerder dan de kant en klaar gekochte pindakaas. Maak eens pindakaas met de kinderen of kleinkinderen en dan samen smullen van een lekkere boterham met pindakaas met als extraatje frisse plakjes komkommer. Voor 200 ml Bereidingstijd: ± 10 minuten
Lees meerHartige havermout
Zondagochtend, beetje rustig wakker worden, kopje thee en dan als ontbijt/brunch een hartige havermout. Ik vind dat heerlijk.
Lees meer