Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Dorade is een ideale vis om op de barbecue of onder je ovengrill te bereiden. Eenvoudig, zo klaar en super smakelijk. Het visvlees komt ook heel makkelijk los van de graat dus ook voor de onwennige viseter is het een traktatie.
Lees meerHi Five Barbecue Borrelfeest! Het duurt vast niet lang meer voor we weer een echt feestje mogen vieren. Liefst natuurlijk buiten en op 1,5 meter afstand. Verras je gasten dan eens met deze overheerlijke hapjes van de barbecue die je heel handig op CedarWood tapasplankjes bereidt. Al tijdens het voorbereiden leg je de hapjes per stuk op een tapasplankje van 6 x 6 cm of 9 x 9 cm. Dat maakt het roosteren op de barbecue makkelijker en de geur die tijdens het roosteren vrijkomt geeft de hapjes een heel verfijnd ceder aroma mee. En… na het bereiden kun je de hapjes op de plankjes makkelijk individueel serveren. Coronaproof dus! Want dat blijft nog wel een tijdje belangrijk! Zalmrolletje met zeewiersalade 4 stuks 1 stuk zalmfilet zonder vel (100 g) 1 -2 eetlepels zeewiersalade 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt 2 theelepels zwart of wit sesamzaad ½ - 1 eetlepel sesamolie 4 kleine tapasprikkers 4 Cedar Wood tapasplakjes 6 x 6 cm Snijd de zalmfilet in de lengte in 4 dunne plakken (ca. 1 cm dik) en leg ze plat op een plank. Verdeel de zeewiersalade en bieslook erover en rol de plakken zalm op. Steek er een tapasprikker door en leg de zalmrolletjes elk op een tapasplankje. Strooi het sesamzaad erover en besprenkel met een beetje sesamolie. Schuif de plankjes in een hete oven (200 °C) Of zet ze op het barbecuerooster of op een hete pizzasteen in de barbecue. Bak de zalm in 6-8 minuten gaar. 10 minuten + 6-8 minuten bakken Paprika gevuld met kikkererwten en feta en kappertjes 8 stuks 4 ‘snoep’of mini paprika’s 50 g kikkererwten uit blik, uitgelekt 50 g feta, verkruimeld 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt 1 eetlepel olijfolie 4 CedarWood tapasplakjes 6 x 6 cm Halveer de paprikaatjes en verwijder de zaadlijsten. Stamp de kikkererwten in een kom grof en meng de feta, kruiden en olijfolie erdoor. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Vul de paprikahelften met dit mengsel en zet steeds 2 helften op een tapasplankje en druppel er nog een beetje olijfolie over. Schuif de plankjes in een hete oven (200 °C). Of zet ze op het barbecuerooster of op een hete pizzasteen in de barbecue. Bak de paprikaatjes in 8-10 minuten gaar. 10 minuten + 8-10 minuten bakken Tip: Het kikkererwtenmengsel wordt extra lekker als je er een eetlepel fijngehakte kappertjes door mengt. Kipspiesje met salie en rauwe ham 8 stuks 150 g (biologische) kipfilet rasp en sap van ½ citroen 1-2 eetlepel olijfolie 8 blaadjes salie 4 plakjes rauwe ham 8 kleine tapasprikkers 4 CedarWood tapasplakjes 6 x 6 cm Snijd de kipfilet schuin in 8 lange plakken. Meng de plakken in een kom met citroenrasp, wat zout en peper, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Schep de plakken kip erdoor en laat ze een half uurtje marineren. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Spreid de plakjes kipfilet op een plank uit en leg op elke plak een blaadje salie. Dek af met een plakje ham en steek de plakken kip met salie en ham elk in de lengte zigzag aan een spiesje.Leg steeds 2 spiesjes op een tapasplankje. Schuif de plankjes in een hete oven (200 °C). Of zet ze op het barbecuerooster of op een hete pizzasteen in de barbecue. Bak de kipspiesjes in 8-10 minuten lichtbruin en gaar. 10 minuten + + 30 minuten marineren +8-10 minuten bakken Asperges met rozemarijn in courgette gewikkeld 4 stuks 1 bakje aspergetips (100 g) rasp en sap van ½ citroen 2-3 eetlepels olijfolie 1 middelgrote courgette 4 jonge verse rozemarijntakjes 4 CedarWood tapasplakjes 6 x 6 cm Kook de aspergetips in ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet direct met koud water en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges in een klein rechthoekig schaaltje en verdeel er citroenrasp met wat zout en peper over. Sprenkel er citroensap en een beetje olijfolie over en schep de asperges voorzichtig om. Laat ze zo 10 minuten intrekken.Snijd de courgette in de lengte doormidden en Schaaf aan de snijkant met een kaasschaaf 4 lange dunne plakken af. Maak 4 bundeltjes met elk 3 asperges (alle kopjes naar dezelfde kant) en een takje rozemarijn in het midden. Wikkel elk buideltje strak in een plak courgette, zodat de puntjes van de asperges nog goed zichtbaar zijn. Bestrijk de rolletjes rondom dun met olijfolie. Leg op elk tapas plankje een courgette-aspergerolletje. Schuif de plankjes in een hete oven (200 °C). Of zet ze op het barbecuerooster of op een hete pizzasteen in de barbecue. Bak de rolletjes in 6-8 minuten gaar. 10 minuten + 6-8 minuten bakken Minikrieltjes gevuld met roodschimmelkaas 8-12 stuks 8-12 krieltjes in de schil 50 g roodschimmel kaas of brie 2 theelepels venkelzaadjes 1 eetlepel olijfolie Enkele blaadjes vers basilicum, in dunne reepjes 4 Cedar Wood tapasplakjes 6 x 6 cm Kook of stoom de krieltjes in 8-10 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd de kaas in stukjes van 3 cm lang en ½ cm dik. Snijd de krieltjes in de lengte open en duw ze iets open. Duw in elk aardappeltje een stukje roodschimmelkaas en maal er wat zwarte peper boven. Strooi de venkelzaadjes erover. Bestrijk de schil van elk aardappeltjes met wat olijfolie.Zet op elk tapasplankje 2 gevulde krieltjes en zet de plankjes in een hete oven (200 °C). Of zet ze op een rooster of hete pizzasteen in de barbecue. Bak de krieltjes in 8-10 minuten knapperig bruin en laat de kaas smelten. 15 minuten + 6-8 minuten bakken
Lees meerHet is weer tijd voor de beste barbecue tips. Een stukje vlees grillen is makkelijk, snel en gezellig ook voor op door de weekse dag. Met een groot stuk vlees maak je in het weekend er een feestje van.
Lees meerDat rokerige smaakje van de bbq geeft deze biefstuksandwich net even dat speciale… De waterkers-geitenkaastopping maakt het nog lekkerder. En dat beetje grof zout dat ik er op het laatst over strooi maakt het helemaal af. Maar het echte geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees. Ik maakte het van het “mannenvlees” (van Jerseystierkalveren) waar Clara in haar blog over schrijft. Wat een prachtige smaak heeft dat! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten + bbq/grillplaat heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ
Lees meerSpeenvarken moet je in ons land bijna altijd van tevoren bestellen. In Frankrijk kan ik het zeker in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd gewoon krijgen. Zelfs in de supermarkt! Voor dit recept kunt je de speenvarken koteletjes eventueel vervangen door lamskoteletjes. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 3 uur pekelen, bereidingstijd 5-8 minuten
Lees meerSpareribs vind ik heerlijk en ze zijn eigenlijk heel makkelijk zelf te maken. Ze worden voorgegaard in water, dat duurt weliswaar even, maar je hoeft er niet echt bij te blijven. Je kunt dat al een dag of zelfs 2 dagen van tevoren doen. De afwerking is ook heel makkelijk, nadat de ribbetjes zijn bestreken met de duivelse BBQ-saus gaan ze even de oven in, dat is alles. Ook lekker voor op de BBQ! Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 20 minuten + 1- 1½ uur koken, bereiding 5 minuten + 20 minuten in de oven
Lees meer