Hoofdgerecht

Feestelijke zalm uit de oven

Hoofdgerecht

Feestelijke zalm uit de oven

Een simpel verrassend en feestelijk recept. Hier onder alle voorbereidingen. Daarna zit het zo in elkaar. Je kunt het goed voorbereiden en in bakjes klaar zetten om op het laatste moment over de zalmfilet te verdelen.

De voorbereidingen zijn als volgt;

Pof de tomaatjes 20 minuten op 175 graden.

Rooster de paprika roosteren op 250 graden (doe er gelijk een paar meer) maak schoon en snijd in repen.

Maal het brood met peterselie, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.

 

Bereidingswijze

  1. Bereiden zalm uit de oven. Oven voorverwarmen op 175 graden. Zalmfilet in een ovenschaal leggen, bestrooi met zout en peper en druppel er een beetje olie overheen.
  2. Verdeel tomaatjes en paprika reepjes over de zalmfilet.
  3. Strooi het kruidenbroodkruim eroverheen. Plaats de zalm in het midden van de oven en rooster in circa 25 minuten gaar.
  4. Haal de zalm uit de oven rasp met een fijne rasp of microplane het paarse bloemkoolroosje boven de zalm. Heb je geen paarse bloemkool dan kan het natuurlijk ook met gewone bloemkool als zie je dit niet zo mooi. Strooi er eventueel fijngehakte bieslook over of fijngehakte olijven.

Lekker met gekookte aardappels of zoete aardappelpuree en een groene salade.

Feestelijke zalm uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer