zalm uit de oven
zalm uit de oven

Feestelijke zalm uit de oven

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , ,     

september 29, 2018

Een simpel verrassend en feestelijk recept. Hier onder alle voorbereidingen. Daarna zit het zo in elkaar. Je kunt het goed voorbereiden en in bakjes klaar zetten om op het laatste moment over de zalmfilet te verdelen.

De voorbereidingen zijn als volgt;

Pof de tomaatjes 20 minuten op 175 graden.

Rooster de paprika roosteren op 250 graden (doe er gelijk een paar meer) maak schoon en snijd in repen.

Maal het brood met peterselie, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.

 

  • Voorbereiding: 35 min
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Aantal personen: 4-6

Ingrediƫnten

250 gram gepofte tomaatjes

1/2 zijde zalmfilet, op kamertemperatuur

1 geroosterde paprika, in reepjes

2 sneetjes wit casino brood, zonder korst

1 teentje knoflook

3 takjes peterselie, geplukt

2 eetlepels olijfolie

1 roosje paarse bloemkool

Bereidingswijze

1Bereiden zalm uit de oven. Oven voorverwarmen op 175 graden. Zalmfilet in een ovenschaal leggen, bestrooi met zout en peper en druppel er een beetje olie overheen.

2Verdeel tomaatjes en paprika reepjes over de zalmfilet.

3Strooi het kruidenbroodkruim eroverheen. Plaats de zalm in het midden van de oven en rooster in circa 25 minuten gaar.

4Haal de zalm uit de oven rasp met een fijne rasp of microplane het paarse bloemkoolroosje boven de zalm. Heb je geen paarse bloemkool dan kan het natuurlijk ook met gewone bloemkool als zie je dit niet zo mooi. Strooi er eventueel fijngehakte bieslook over of fijngehakte olijven.

Lekker met gekookte aardappels of zoete aardappelpuree en een groene salade.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.