De Amerikanen noemen het courgette bread, wij noemen het courgette cake. Er zijn inmiddels honderden variaties van dit soort cakes: wortel of banaan zijn denk ik de meest populaire variaties.
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 175 graden en beboter een bakblik van ca. 20 cm lang.
- Meng in een grote kom met een spatel courgette, suiker, olijfolie, yoghurt, eieren en vanille extract.
- Meng in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder, specerijen, citroenschil en 1 theelepel zout.
- Doe de droge ingrediënten bij het courgette-mengsel en meng er tot slot de walnoten door. Schep het beslag in het bakblik en bak 40 tot 50 minuten. Draai het bakblik halverwege een keer. Check de cake met een houten prikker op gaarheid. Als de prikker er droog uitkomt is de cake klaar.
- Laat de cake 10 minuten op een rek in het bakblik afkoelen. Haal de cake dan uit het blik en laat volledig afkoelen.