High-tea

Zwarte bonen brownies

High-tea

Zwarte bonen brownies

Deze prachtige brownies zijn het bewijs dat snoepen ook best gezond kan zijn. De bloem en suiker uit het originele recept heb ik vervangen door zwarte bonen uit blik en dadels, waardoor zo’n lekker stukje brownie opeens minder suiker bevat, min of meer glutenvrij is en een bron van vezels wordt. Je kunt er ook bruine bonen of linzen voor gebruiken. Niemand zal vermoeden dat je er peulvruchten in verwerkt hebt. Echt… je likt je vingers erbij af, zo lekker!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
  2. Breng in een pan een laag kokend water aan de kook. Breek de chocolade boven een kom in stukjes. Hang de kom boven het kokende water en laat de chocolade al roerend smelten. Laat de chocolade afkoelen tot nog net vloeibaar.
  3. Maal intussen de dadels in de keukenmachine fijn en doe ze over in een kom. Draai daarna de zwarte bonen in de keukenmachine tot een fijne puree.
  4. Klop in een beslagkom boter en dadels met de handmixer in 5 minuten tot een romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige is opgenomen.
  5. Voeg als het laatste ei is opgenomen al kloppend beetje bij beetje de bonenpuree en de chocolade toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Klop tot slot de vanillepoeder, cacao en koffie erdoor. Spatel driekwart van de walnoten erdoor.
  6. Doe dit mengsel over in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi tot slot de rest van de noten erover. Bak de brownies in de oven in 30 minuten gaar. Laat de koek uit de oven afkoelen en snijd in vierkantjes van 4 x 4 cm.

Bewaar deze brownies per stuk strak verpakt in plasticfolie in de diepvries. Zo kun je er elke keer als je trek hebt in brownies eentje uit de diepvries pakken. Neem ze dan bevroren en al mee naar school of naar je werk. Tegen de tijd dat je er aan toe bent, is de brownie wel ontdooid.

Zwarte bonen brownies

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer