Zelf pindakaas maken is echt een fluitje van een cent. Dat is ook zo want in 10 minuten heb je een zelfgemaakte pot pindakaas! Zelf pindakaas maken heeft als voordeel dat er, in tegenstelling tot fabriekspindakaas, geen suiker aan wordt toegevoegd. En… zelfgemaakte pindakaas is natuurlijk veel lekkerder dan de kant en klaar gekochte pindakaas. Maak eens pindakaas met de kinderen of kleinkinderen en dan samen smullen van een lekkere boterham met pindakaas met als extraatje frisse plakjes komkommer.
Voor 200 ml
Bereidingstijd: ± 10 minuten
Bereidingswijze
- Doe de pinda’s de olie en het zout in de kleine kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot de pindakaas de gewenste smeuïgheid heeft.
- Houd je van stukjes noot dan laat je de machine korter draaien. Heb je liever een fijne pindakaas dan draai je de machine langer door.
- Voeg eventueel nog wat extra olie toe als de pindakaas te droog is. Bewaar de pindakaas in de schoongemaakte pot en schep de pindakaas altijd met een schone lepel uit de pot.
Tips
• Liever een lekkere grote pot? Neem dan de dubbele hoeveelheid.
• Maak ook eens pinda-amandelkaas door de helft van de pinda’s te vervangen door geroosterde blanke amandelen.
• Voor een pittige pindakaas voeg je sambal oelek maar smaak toe.