Ontbijt

Hartige havermout

Ontbijt

Hartige havermout

Zondagochtend, beetje rustig wakker worden, kopje thee en dan als ontbijt/brunch een hartige havermout. Ik vind dat heerlijk.

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 500 ml water aan de kook en strooi al roerend de havermout erin. Kook, regelmatig roerend, de havermout op zacht vuur in 10-15 minuten gaar. Verwarm in de oven twee diepe borden.
  2. Neem de havermout van het vuur en roer er de sojasaus en sambal door. Laat nog even in de pan staan.
  3. Verhit onder tussen de olie in een koekenpan en bak de champignons en ui op matig hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  4. Schep de havermout in de borden en verdeel de champignons erover. Zet de borden nog even terug in de oven terwijl je 2 eieren bakt.
  5. Haal de borden uit de oven, leg de eieren erop en bestrooi met wat sesamzaad.

Hartige havermout

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer