Barbecue

Koken op hout – Staartstuk met tomaten-uien relish

Barbecue

Koken op hout – Staartstuk met tomaten-uien relish

Koken op houten planken van Emilie is leuk om te doen. Het is heel eenvoudig en geeft een extra verrassende smaak aan je gerecht. Omdat je weinig olie gebruikt is het heel gezond. Ben je toch vlees aan het roosteren, leg er dan lekker groente naast. Daarmee maak je een heerlijke relish om eroverheen te scheppen. Lees hier meer over de plank.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden; leg minimaal 1 van te voren de plank onder druk in het water.
  2. Bereiden: oven voorverwarmen op 175 graden. Vlees rondom bestrooien met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, braad het vlees rondom goudbruin aan. Leg het vlees op de plank.
  3. Snijd de ui in vieren leg ernaast. Snijd de tomaat overlangs doormidden en leg op de bolle kant op de plank. Bestrooi de groente met zout en peper.
  4. Plaats de plank op het rooster in het midden van de oven. Rooster het vlees in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de oven, leg een stukje aluminiumfolie eroverheen en laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd het vlees daarna in dunne tranches.
  5. Snijd de tomaat en ui in blokjes, schep in een kommetje met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel het vlees over 4 borden of 1 groot bord. Bestrooi met een beetje zout en peper. Schep de relish eroverheen. Verdeel de rucola eroverheen.

Een groot stuk vlees is heel feestelijk of lekker in het weekend. Heb je nog wat vlees over snijd het dan in dunne plakjes om een stokbroodje mee te beleggen.

Koken op hout – Staartstuk met tomaten-uien relish

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer