Drank

Iced tea with Orange&Lemon

Drank

Iced tea with Orange&Lemon

Iced tea is zó lekker, tenminste als je hem zelf maakt. De kant-en-klare is bijna altijd veel te zoet voor mijn smaak. Om zelfgemaakte iced tea te zoeten is honing, suiker, een lekkere limonadesiroop of stevia prima. Honing en suiker lossen het makkelijkst op in de nog hete thee. Limonadesiroop kan makkelijk op het laatst worden toegevoegd, ieder in z’n eigen glas naar z’n eigen smaak. Stevia (zoetstof van de stevia plant, caloriearm) is in pilletjes (zoetjes), poedervorm en vloeibaar (ook in de supermarkt) verkrijgbaar. Als je pilletjes of poeder wilt gebruiken zou ik het beetje voor beetje door de hete thee roeren en telkens even proeven of het al zoet genoeg is. Vloeibare stevia kan ook koud worden toegevoegd en dat kan men zelf in z’n eigen glas doen. Wel uitkijken wat de hoeveelheid betreft, want het is zeer geconcentreerd zoet, één of twee druppeltjes in een glas thee is vaak al meer dan genoeg.  

Bereidingswijze

  1. Zet van de theeblaadje ca. 1½ liter thee (gebruik meer theeblaadjes als je van heel sterk houdt, minder als je liever wat slappe thee wilt).
  2. Schil een sinaasappel, citroen of limoen met een scherp mesje zodat je een lange sliert schil krijgt. Snijd het fruit in partjes. Leg de schil, fruitpartjes en een paar takjes munt in de hete thee en laat de thee afkoelen. Zoet de thee naar smaak (honing of suiker gaan in de hete thee, siroop kan in koude thee en stevia zoals omschreven in de tekst hiernaast).
  3. Schenk de thee in lege flessen en bewaar het fruit.
  4. Doe het fruit en verse takjes munt in een grote kan of glazen en schenk de ijskoude thee erbij. José van Mil, Pepper&Salt®

Iced tea with Orange&Lemon

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer