Barbecue

Boven houtskool geroosterd vlees

Barbecue

Boven houtskool geroosterd vlees

Het is weer tijd voor de beste barbecue tips. Een stukje vlees grillen is makkelijk, snel en gezellig ook voor op door de weekse dag. Met een groot stuk vlees maak je in het weekend er een feestje van.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden 1 dag van tevoren; bind het vlees met keuken-touw gelijkmatig en strak op zodat het straks gelijkmatig gaart. wrijf het ribstuk goed in met zout en peper. wellicht ontsnapt er hierdoor een klein beetje vocht, maar dit weegt niet op tegen de extra smaak die het vlees erdoor krijgt. Leg het vlees in de koelkast.
  2. Bereiden; Haal het vlees 4 uur voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  3. Pureer de oer met de knoflook, ansjovis en peterselie in de keukenmachine tot een gladde groene boter. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Zet de boter tot gebruik in de koelkast.
  4. Steek de barbecue aan leg 4 aanmaakblokjes tussen de nieuwe houtskool. Steek de blokjes aan, wacht 1 minuutje en leg een dun blokje houtskool boven op het aanmaakblokje, zorg er wel voor dat er nog voldoende zuurstof bij kan komen anders brandt het niet. Controleer of de schuifjes van de barbecue aan de onderkant open staan, dit zorgt voor een goede toestroom van zuurstof. Leg het rooster op de barbecue; na 20-25 minuten kun je het vlees erop leggen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de braadslede in de oven, zodat hij alvast goed heet wordt. Leg het stuk vlees op de barbecue. Smeer het vlees goed in met olijfolie en rooster het vlees rondom mooi goudbruin. Blijf het vlees met regelmaat keren, zodat het gelijkmatig gaart. Gril het vlees gedurende 10-15 minuten. Haal het vlees van de barbecue en leg het in een braadslede. Zet het vlees nog 30-40 minuten in de oven
  6. Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten onder aluminiumfolie rusten waarbij je de folie losjes over het vlees heen legt. De warmte moet nog kunnen ontsnappen. Snijd het vlees in plakken en serveer er de peterselieboter bij.

Heb je nog wat gegrild vlees over? Serveer het dan de dag erna dun gesneden op een geroosterd sneetje zuurdesem.

Boven houtskool geroosterd vlees

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer