High-tea

Bounty chocolat chip cookies

High-tea

Bounty chocolat chip cookies

Yummie Bounty chocolat chip cookies; knapperige koekjes met chocola en kokos. Deze koekjes zijn een heerlijke traktaties voor iedereen die net uit school komt. Maak op woensdagmiddag of in het weekend een grote pot. Afgesloten blijven ze weken goed (als dat lukt). Je kunt met deze koekjes ook een snel en heerlijk door de weeks toetje maken. Maak een ‘ijsburger’ met twee koekjes en een bol vanille of kaneelijs.

Bereidingswijze

  1. Roer de koksolie, suiker, basterdsuiker, vanille-extract met een mespunt zout en het ei in de keukenmachine door elkaar of kneed met de hand.
  2. Voeg de bloem en bakingsoda toe en kneed door het deeg. Voeg de chocolade toe, kneed goed door elkaar. Verdeel het deeg in drieën.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank tot dikke rollen van 4 cm. doorsnede.
  4. Wikkel in plasticfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Snijd de deegrol in 1 cm. dikke plakken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier naast elkaar met ruimte ertussen.
  7. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen voor je ze in een glazen pot of koektrommel doet.

Bounty chocolat chip cookies

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer