Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Zo leuk om uit de natuur te eten! Gewoon lekker naar buiten, plukken en dan de keuken in! En dan hebben ze het over onkruid… lekker hoor! Hoofdgerecht voor ca. 3 personen Voorbereidingstijd ca. 8 minuten, bereidingstijd ca. 15 minuten
Lees meerSpeenvarken moet je in ons land bijna altijd van tevoren bestellen. In Frankrijk kan ik het zeker in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd gewoon krijgen. Zelfs in de supermarkt! Voor dit recept kunt je de speenvarken koteletjes eventueel vervangen door lamskoteletjes. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 3 uur pekelen, bereidingstijd 5-8 minuten
Lees meerGekookte asperges zijn warm of koud ook heerlijk in een salade. Maar nog lekkerder vind ik het om van rauwe asperges een salade te maken. Ik snijd ze dan in dunne plakken en marineer ze in de dressing, dat kan een paar minuten zijn maar beter nog een uurtje of langer. Voor dit recept heb ik er op het laatste moment tongfilet bij gerookt die ik er warm opleg. In plaats van tong kun je ook andere visfilet (bijvoorbeeld zalm in dunne plakken), gamba’s of kreeft gebruiken. Voor het gemak kun je er natuurlijk ook kant en klaar gerookte zalm bijgeven. Lunch of klein hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 25 minuten, bereidingstijd ca. 5 minuten
Lees meerOngepelde pandanrijst heeft naast het mooie aroma ook nog een heerlijk notig karakter. En met het advies om meer vezels te eten, heb je twee vliegen in één klap: smaak en gezondheid.
Lees meerEen heerlijk licht gerecht voor deze tijd van het jaar en ook makkelijk als je gasten krijgt. Varieer zelf met de groenten die je lekker vindt
Lees meerTips In plaats van djeroek poeroetblad kun je ook geraspte limoenschil gebruiken om de rijstnoedels met wortel en kalkoen mee te garneren. Vers djeroek poeroetblad over? Bewaar het goed verpakt in de diepvries dan heb je er nog maanden plezier van.
Lees meerTwee weken geleden bezocht ik de culiperslunch. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de culinair pers. We kunnen er proeven, ruiken, producten bekijken en praten met producenten over allerlei nieuwigheidjes in culiland. Elk jaar weer een inspirerende bijeenkomst! Na afloop krijg je fijne goodybag vol producten en achtergrondinformatie mee. Met onder anderen de linzen, gemengde bonen, olijfolie, peperolie en de Kaltbachkaas maakte ik deze salade. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meerIk ben fan van Ottolenghi, zijn boeken inspireren mij enorm. Al zijn de ellelange ingrediëntlijsten vaak de reden dat ik het gerecht niet precies zo maak als in het boek staat. Zo is dit gerecht een uitgeklede versie van zijn gebraden kip met clementines. Door gebruik te maken van kippendijen, de ingrediënten wat te reduceren en de marineertijd te skippen is het een wat toegankelijker gerecht geworden. Een heel fijn gerecht voor als je gasten krijgt want net als met stoofpotjes je hebt er tijdens het bereiden bijna geen omkijken naar. Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerIk eet graag rauwkost, dat zullen jullie ongetwijfeld terug vinden in mijn recepten. In deze salade van gekookte granen en bloemkool verwerk ik rozijnen. Zo’n zoetje combineert goed met de noten en de smaak van ras el hanout. Maak er een kant en klare groenteburger bij dan heb je snel een lekkere maaltijd op tafel staan. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerEnjoy de Enjoya, deze nieuwe rood-gele paprika ziet er prachtig uit, heeft en zoete smaak en mooi knapperig en vlezig vruchtvlees. En het leuke is dat deze paprika toevallig is ontstaan, een prachtig cadeautje van moeder natuur! Op www.enjoya.com kun je meer lezen. Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meerHet aspergeseizoen begint voorzichtig op gang te komen, van half april tot en met de derde week in juni kun je volop genieten van verse Hollandse asperges. Wist je, dat ze in Frankrijk net zo trots zijn op hun Franse asperges als wij op onze Hollandse? Op de markt merk je het daar direct als het aspergeseizoen begonnen is. Dan staat er een grote kraam met grote manden vol asperges, van fijne bosjes met dunne groene asperges tot dikke witte asperges. Eigenlijk net als bij ons, met één groot verschil: de witte asperges hebben daar vaak paarse kopjes. Wij gaan er prat op dat onze asperges helemaal blank zijn. De asperges worden daarvoor ’s morgens heel vroeg al gestoken, nog voor de zon de gelegenheid heeft de kopjes zelfs maar iets te laten kleuren. Dan is het heel raar om op de Franse markt te zien dat er speciaal gevraagd wordt naar de witte asperges met paarse kopjes. Er waren vrouwen die de paarse asperges er zelf tussenuit pikten. Daar moest ik meer van weten, dus vroeg ik de marktkoopvrouw ook voor mij speciaal die asperges met paarse kopjes uit te zoeken. Tijdens het bereiden kleurden die paarse kopjes groen, terwijl de stengels mooi wit bleven. Een leuk kleurcontrast op het bord en ik moet zeggen… het waren heerlijke asperges! En omdat ‘anders’ voor mij altijd een uitdaging is, heb ik ook de klassieke bereiding maar op zijn kop gezet. Ze hier het recept.
Lees meerMeiknolletjes, witte of wit-roze knolletjes worden ook meiraapjes genoemd. Ze zijn verwant aan koolraap. Van allebei wordt het loof als raapsteeltjes verkocht.
Lees meer