Hoofdgerecht

Pandan-groentecurry

Hoofdgerecht

Pandan-groentecurry

Ongepelde pandanrijst heeft naast het mooie aroma ook nog een heerlijk notig karakter. En met het advies om meer vezels te eten, heb je twee vliegen in één klap: smaak en gezondheid.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten met de knoflook, gember en groene peper zachtjes 3 minuten. Roer de rijst erdoor en bak mee tot de korrels glanzen. Roer 550 ml water erdoor en voeg de stengel citroengras, de geraspte limoenschil en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de rijst 25 minuten. Roer de peultjes, wortel en prei of bosui erdoor en stoof de rijst afgedekt nog eens 15 minuten.
  2. Roer de rijst door en breng op smaak met vissaus en zout en strooi het basilicum erover.
  3. Lekker met saté van kip of tahoe.

Wil je het gerecht vegan serveren: gebruik dan sojasaus in plaats van vissaus en serveer dan bijvoorbeeld de tofu’ham’ bij waarvan je het recept op zaterdag … vindt.

Pandan-groentecurry

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer