Speenvarken moet je in ons land bijna altijd van tevoren bestellen. In Frankrijk kan ik het zeker in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd gewoon krijgen. Zelfs in de supermarkt! Voor dit recept kunt je de speenvarken koteletjes eventueel vervangen door lamskoteletjes.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 3 uur pekelen, bereidingstijd 5-8 minuten
Bereidingswijze
- Roer in een grote schaal het zout door 1½ el water. Leg als het zout is opgelost de koteletjes in het zoute water en pekel ze 3 uur. Haal ze uit het vocht en dep ze goed droog.
- Pel en wrijf of knijp de knoflook goed fijn. Meng met de tijm, de knoflook en 3 el olie.
- Bestrijk het vlees met een beetje pure olijfolie en rooster ze op de BBQ of grill om en om bruin en gaar (ca. 5 minuten, dikke iets langer).
- Bestrijk de koteletjes op het rooster aan beide kanten met de tijm-knoflookolie en wentel om en om. ® José van Mil
Lekker met verse appelcompote, gepofte krieltjes en in aluminium gepofte tomaatjes (tomaatjes op folie leggen, besprenkelen met olie en bestrooien met zout, goed inpakken en op de BBQ in 4-5 minuten gaar laten worden).