Een heerlijk licht gerecht voor deze tijd van het jaar en ook makkelijk als je gasten krijgt. Varieer zelf met de groenten die je lekker vindt
Bereidingswijze
- Snijd het mooie deel van de bleekselderij in reepjes en het mooie deel van de prei in ringen. Schil de wortel met de dunschiller en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes. Gebruik het afsnijdsel van de groente voor de bouillon.
- Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalotten zachtjes 3 minuten. Ze mogen niet kleuren. Voeg de bouillon, de tijm en het afsnijdsel van de groente toe, breng aan de kook en laat alles 20 minuten heel zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de resterende olie in een hapjes of -braadpan. Bak de kipfilets op middelhoog vuur heel lichtbruin. Voeg de bouillon, krieltjes, bleekselderij en wortel en prei toe en verwarm tot tegen de kook aan. De bouillon mag beslist niet koken! Laat het gerecht zo in ca. 15 minuten gaar worden.
- Roer de spinazie door de bouillon. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden en strooi de bieslook en peterselie erover.