Category: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht - 10 maart 2016

Blote billetjes in ander gras, met slavinken

In het oorspronkelijke recept gaat het om stamppot van witte bonen en snijbonen. We gebruiken nu reuzenbonen en andijvie.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 maart 2016

Garnalencurry met venkel

Een curry kun je zo pittig maken als je wil. Er zijn rode, groene en gele pasta’s te koop of je kunt het zelf maken volgens recept op de site.

Lees meer
Hoofdgerecht - 3 maart 2016

Italiaanse bruine bonensoep met rozemarijn

Soep maken is altijd een heerlijke bezigheid. En omdat je gelijk iets meer maakt heb je ook nog ergens in de week erna een makkelijke dag zonder koken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 3 maart 2016

Gebraden saucijs met sjalot

Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.

Lees meer
Hoofdgerecht - 26 februari 2016

Geroosterd varkenshaasje met bietenschillen

Maak zoveel mogelijk gebruiken van alle onderdelen van een ingrediënt. De blaadjes van radijs voor pesto en zoals in dit recept de schillen van bieten voor een pasta op het vlees.

Lees meer
Hoofdgerecht - 26 februari 2016

Broccoli met dipsaus

4 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel pepervlokken 2 struiken broccoli 8 eetlepels Griekse yoghurt 3 eetlepels mayonaise 1 knoflookteen, uitgeperst 1 theelepel geraspte citroenschil 3 theelepels citroensap 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas Zet een bakplaat met folie in de oven en verhit de oven tot 200 graden, zodat ook de bakplaat goed heet wordt. Meng

Lees meer
Hoofdgerecht - 26 februari 2016

Kippendijen met champignons

2 personen 2 flinke kippendijen met vel en bot ½ ui, in stukjes 1 grote knoflookteen, fijngehakt 300 gram champignons, in stukjes flinke scheut witte wijn 1 eetl. gehakte bieslook of bosui kilo (biologische) aardappelen voor morgen Leg de kippendijen met de vel kant naar beneden op een plank en maak naast het botje aan

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Kipfilet uit de contactgrill met koriandercouscous

Kruidig, maar ook licht. De smaak van het gerecht hangt heel erg af van de ras el hanout die je gebruikt. Er zijn zoveel verschillende melanges, waardoor de smaak van hetzelfde gerecht zeer van elkaar kan verschillen.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Curry van bloemkool, peultjes en aardappel

Nog een heerlijk vegetarisch gerecht. Zo lekker dat ik vaak een dubbele portie maak en de helft invries voor een keer dat ik weinig tijd heb om te koken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Lasagne spinazie met een Turkse twist

Dit is een heerlijk frisse versie van een lasagne. In smaak en in uiterlijk. Wil je het nog meer naar de lente laten smaken; vervang de koriander dan door munt. Maar wees dan wel iets zuiniger. Munt kan nogal overheersend zijn.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Kabeljauw met pesto in papillotte

Licht en voorjaarsachtig: een makkelijk, maar toch feestelijk gerechte voor een simpel zaterdagavond diner.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Lauwwarme miesalade met gestoofde groenten en tofugehakt

2 3 el appelzijn 1 tl suiker 1 kleine winterpeen, in dunne reepjes 2 el olie 1 rode ui, in ringen 1 dunne preien, in stukken van 4 cm 180 g tofugehakt (1 bakje) Notice: Undefined index: amount in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: measurement in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index:

Lees meer