Hoofdgerecht

Brandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes

Hoofdgerecht

Brandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes

Zo leuk om uit de natuur te eten! Gewoon lekker naar buiten, plukken en dan de keuken in! En dan hebben ze het over onkruid… lekker hoor!

Hoofdgerecht voor ca. 3 personen
Voorbereidingstijd ca. 8 minuten, bereidingstijd ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin.
  2. Pel en wrijf of knijp de teen knoflook fijn.
  3. Kook de brandnetelblaadjes 1 minuut in een flinke laag gezouten kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen. Uitknijpen en met een staafmixer of in de keukenmachine fijnmalen met de knoflook en kaas. Voeg de olie in 3 scheuten toe terwijl de motor draait.
  4. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan op een matig vuur knapperig en bruin.
  5. Kook de spaghetti of andere pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
  6. Verdeel de pasta over 3 komen of borden. Verkruimel over elk een plakje spek. Schep de brandnetelpesto erop. Leg de andere plakjes spek erop. ®José van Mil

Tip: de brandnetels kun je vervangen door rucola of traditioneel door basilicum! Deze hoef je niet eerst te koken.

Brandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer