Hoofdgerecht

Gevulde courgette met paddenstoelen

Hoofdgerecht

Gevulde courgette met paddenstoelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot op ¾ cm van de wand. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak ook de champignons en shiitakes in kleine stukjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de fijngehakte paddenstoelen en courgette erdoor en bak al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen en courgette zachter worden en slinken. Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en knijp er wat citroensap boven uit. Schep de tijm en oregano erdoor en bak nog 1-2 minuten op hoog vuur. Laat het vocht verdampen.
  3. Verdeel de laatste lepel olijfolie in de braadslede. Vul de courgettehelften hoog op met het paddenstoelenmengsel en zet ze om en om in de braadslede. Snijd de tomaten in vieren en leg de stukken tussen de courgettes. Bedek de gevulde courgettes met plakjes kaas.
  4. Schuif de braadslede in de oven en bak de courgettes in 30 minuten goudbruin en gaar (met nog wel beet). Lekker met rode Camarquerijst (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels).

Gevulde courgette met paddenstoelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer