Category: Hoofdgerecht
Roerbak groene groenten met biefstuk
In het late voorjaar kan ik meestal de eerste peulen en bonen uit mijn moestuin oogsten. Vers geoogste peulvruchten smaken zoveel lekkerder dan groenten die helemaal uit Marokko of Afrika komen. Op lokale en boeren markten kun je nu ook peulen en bonen van de koude grond kopen. Ik zeg doen! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerLinzen met paprikaworst en geitenkaas
De peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerCarnitas con salsa
In Mexico at ik zo'n 20 jaar geleden deze carnitas, de allerlekkerste karbonade ooit. Doordat het vlees eerst gaar gekookt wordt in water met sinaasappelrasp en sap en de bouillon die je daarvan krijgt weer wordt ingekookt totdat de karbonades krokant gebakken worden in eigen vet krijg je een heel smaakvol stukje vlees. Dit eenvoudige recept wil ik, ondanks de lange bereidingstijd, toch graag met jullie delen. Bovendien kun je tijdens het koken van het vlees rustig allerlei andere klusjes doen, de pan doet het meeste werk. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ± 1 uur + 30 minuten
Lees meerAsperges met zeebaars en bruine boter
Nog heel even kunnen we van witte asperges genieten, tot 24 juni, de dag van sint Jan worden ze gestoken, daarna laat men de planten met rust zodat ze weer kunnen opladen voor het volgend jaar. Wij eten asperges met vis graag met bruine boter (beurre noisette) met de smaak en geur van hazelnoten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerSlawrap met bonen en maïs
Deze lekkere knapperige slawraps met bonen en maïs kun je makkelijk een paar uur van te voren bereiden en zijn zo gemaakt. Deze groentewraps smaken ook heerlijk bij de barbecue of neem ze mee voor bij een picknick. Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Lees meerBloemkoolpizza met paprika en schapenkaas
Met deze bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas laat je de kinderen ongemerkt lekker veel groenten eten zonder dat ze er erg in hebben. Bovendien is de bodem veel minder zwaar als een deegbodem. De Hongaarse paprikaworst en de schapenkaas geven een lekkere pittige smaak en met een lekkere salade als de knapperige spitskool met amandelen zet je een lekkere maaltijd voor twee personen op tafel. Voor 1 pizza Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 30 minuten
Lees meerVarkenskarbonade met salie Salsa Verde
De kruiden in mijn tuin doen het waanzinnig en als ik iets lekker vind, is het wel salie. Ik moet toegeven, ook omdat ik er weinig aan hoeft te doen. Na de winter gaat de struik vanzelf weer in bloei. Alleen al het erlangs lopen en even met je vingers de salie aanraken, maakt me blij. Deze salsa verde is genoeg voor 4 personen, maar ik verdubbel de hoeveelheid altijd, zodat ik nog wat in de ijskast heb voor de volgende dag. Door de pasta en dan een tomatensalade erbij, is ook een feest.
Lees meerAardappelen in tijm-zoutkorst
Aardappels - Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.
Lees meerLamsvlees met abrikozen
Voorjaar, ook de tijd van het lamsvlees. Wil je geen lammetjes eten, gebruik dan kalfsvlees.
Lees meerBietensalade met witlof en avocado
Een salade in de hoop op veel zonnige dagen en buiten eten.
Lees meerGestoomde courgettebloem met vis
Moestuinders kennen ze: de prachtige gele bloemen die aan de jonge courgettes zitten. Je kunt ze eten , net als andere bloemen zoals de artisjok, het viooltje of de Oost-Indische kers. Courgettebloemen worden soms door een deegje gehaald en gefrituurd gegeten. De bloemen kunnen ook gevuld worden, verwijder dan de stampers.
Lees meer