Voorjaar, ook de tijd van het lamsvlees. Wil je geen lammetjes eten, gebruik dan kalfsvlees.
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in stukken. Wel de abrikozen in warm water. Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een braadpan of tajine en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg ui, saffraan, gemberpoeder en ras-el-Hanout toe en bak 5 minuten mee. Voeg de helft van de koriander toe, het kaneelstokje en zoveel water dat het vlees onderstaat. Laat het vlees in ca. 1 ½ uur gaar worden. Doe na 1 uur de abrikozen bij het vlees.
- Bereid couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten gaar.
- Breng het vlees op smaak met honing, zout en peper en bestrooi met de rest van de koriander.
Tip: bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen of sesamzaad.