Hoofdgerecht

Lamsvlees met abrikozen

Hoofdgerecht

Lamsvlees met abrikozen

Voorjaar, ook de tijd van het lamsvlees. Wil je geen lammetjes eten, gebruik dan kalfsvlees.

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukken. Wel de abrikozen in warm water. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een braadpan of tajine en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg ui, saffraan, gemberpoeder en ras-el-Hanout toe en bak 5 minuten mee. Voeg de helft van de koriander toe, het kaneelstokje en zoveel water dat het vlees onderstaat. Laat het vlees in ca. 1 ½ uur gaar worden. Doe na 1 uur de abrikozen bij het vlees.
  3. Bereid couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten gaar.
  4. Breng het vlees op smaak met honing, zout en peper en bestrooi met de rest van de koriander.

Tip: bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen of sesamzaad.

Lamsvlees met abrikozen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer