Hoofdgerecht

Varkenskarbonade met salie Salsa Verde

Hoofdgerecht

Varkenskarbonade met salie Salsa Verde

De kruiden in mijn tuin doen het waanzinnig en als ik iets lekker vind, is het wel salie. Ik moet toegeven, ook omdat ik er weinig aan hoeft te doen. Na de winter gaat de struik vanzelf weer in bloei. Alleen al het erlangs lopen en even met je vingers de salie aanraken, maakt me blij.
Deze salsa verde is genoeg voor 4 personen, maar ik verdubbel de hoeveelheid altijd, zodat ik nog wat in de ijskast heb voor de volgende dag. Door de pasta en dan een tomatensalade erbij, is ook een feest.

Bereidingswijze

  1. De salie en de platte peterselie kun je ook in een kopje meten. Als je de Amerikaanse cups in huis hebt, is dat wel zo makkelijk. ½ cup salie blaadjes en 1 cup peterselieblaadjes.
  2. Arachideolie gebruik ik vaak als ik een kleine hoeveelheid moet frituren. Na het frituren laat ik de olie afkoelen, zeef hem indien nodig en bewaar de olie om later iets opnieuw in te frituren. Arachideolie neemt n.l. geen smaak aan.
  3. Verhit in een kleine pan ruim een halve centimeter olie. Zet het vuur op middel en voeg de salie blaadjes toe. (Als je de salie blaadjes gewassen hebt, zorg dat ze goed droog zijn, anders spat het alle kanten op). Wacht tot het sissen gestopt is en de blaadjes knapperig zijn. Haal ze er met de schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng in een kom de ui en azijn en laat 5 minuten staan. Klop de olie erdoor, de peterselie, bleekselderie, kappertjes en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bak of grill de varkenskarbonades gaar in ongeveer een kwartiertje. Laat ze even rusten. Meng de salie blaadjes door de salsa en serveer. Wij aten er doperwtjes bij. Schenk er een glaasje Loire wijn bij en je maaltijd is compleet.

Varkenskarbonade met salie Salsa Verde

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer