Hoofdgerecht

Bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas

Hoofdgerecht

Bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas

Met deze bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas laat je de kinderen ongemerkt lekker veel groenten eten zonder dat ze er erg in hebben. Bovendien is de bodem veel minder zwaar als een deegbodem. De Hongaarse paprikaworst en de schapenkaas geven een lekkere pittige smaak en met een lekkere salade als de knapperige spitskool met amandelen zet je een lekkere maaltijd voor twee personen op tafel.

Voor 1 pizza
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Hak de bloemkool in de keukenmachine tot korreltjes. Kook de gehakte bloemkool 3 minuten op vol vermogen in de magnetron en druk het overtollige vocht eruit. Laat de bloemkool afkoelen tot lauwwarm.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer 1 theelepel oregano, het chilipoeder en peper en zout naar smaak door de gezeefde tomaten.
  3. Meng de bloemkool met 50 g van de kaas, het ei, 1 theelepel oregano en peper en zout naar smaak. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het uit tot een ronde plak met een ø van ca. 27 cm. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Neem hem uit de oven en strijk de tomatensaus erover. Leg de worst en de paprikaringen erop en bestrooi met de rest van de schapenkaas. Bak de pizza in 10-15 minuten af. Pluk intussen de basilicumblaadjes van de steeltjes en scheur ze in stukjes. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de bloemkoolpizza. Lekkere met knapperige spitskool met amandelen.

Tip
Geen magnetron, stoom de bloemkool dan ca. 5 minuten in een stoompan met een stuk kaasdoek op de bodem van het stoomgedeelte zodat de korreltjes niet door de gaatjes vallen. Na het stomen kun je de bloemkool met doek en al uit de stomer halen en het vocht door de doek eruit drukken.

Bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer