Aardappels – Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Roer het zout en eiwit door elkaar met je vingers tot het als nat zand aanvoelt. Strooi een laag zout van ca. 2 cm in een ovenschaal. Leg de takjes tijm erop. Leg de aardappels naast elkaar erop. Strooi het zout erover heen. Druk het zout rondom de aardappels goed aan, ze zijn rondom ingepakt in zout.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de aardappels in 40 min. gaar. Haal de ovenschaal uit de oven. Laat het 10 min. rusten.
- Breek de korst open en haal de aardappels eruit. De aardappelschil kun je niet eten.
- Roer intussen de zure room en knoflookbieslook door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de aardappels door midden en serveer met zure room en royaal vers gemalen peper.
Bereiden: 20 min. plus 40 min. oventijd