Hoofdgerecht

Roerbak groene groenten met biefstuk

Hoofdgerecht

Roerbak groene groenten met biefstuk

In het late voorjaar kan ik meestal de eerste peulen en bonen uit mijn moestuin oogsten. Vers geoogste peulvruchten smaken zoveel lekkerder dan groenten die helemaal uit Marokko of Afrika komen. Op lokale en boeren markten kun je nu ook peulen en bonen van de koude grond kopen. Ik zeg doen!

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen 5 minuten voor in ruim gezouten water en voeg na 3 minuten koken de peulen toe. Giet ze af en spoel ze koud. Was intussen de komkommer, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd die weer in reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes, snijd de blaadjes grof en de steeltjes fijn. Houd de steeltjes en blaadjes gescheiden.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de biefstukpuntjes al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Schep de knoflook en de helft van de gember erdoor en bak 1 minuut mee. Schep alles uit de pan op een bord en houd het warm.
  3. Kook de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit gelijktijdig de rest van de olie en bak de sperziebonen met de peulen, de koriandersteeltjes en de rest van de gember 2-3 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de biefstukpuntjes toe en bak kort op een hoog vuur mee.
  4. Zet het vuur onder de wok uit en schep de komkommer erdoor. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus, de vissaus, het Chinees 5-kruidenpoeder en ruim versgemalen peper. Garneer met het korianderblad en serveer met de soba.

Tip
Bij roerbakgerechten is het belangrijk dat de groenten niet te ver doorgaren. Dit gebeurt voordat je er erg in hebt. Daarom kook ik veel van de groenten voor en spoel ze direct met koud water zodat ze niet doorgaren. Als ik ze op het laatst aan de roerbak toevoeg en nog kort mee verwarm blijven ze lekker knapperig.

Roerbak groene groenten met biefstuk

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer