Hoofdgerecht

Carnitas con salsa

Hoofdgerecht

Carnitas con salsa

In Mexico at ik zo’n 20 jaar geleden deze carnitas, de allerlekkerste karbonade ooit. Doordat het vlees eerst gaar gekookt wordt in water met sinaasappelrasp en sap en de bouillon die je daarvan krijgt weer wordt ingekookt totdat de karbonades krokant gebakken worden in eigen vet krijg je een heel smaakvol stukje vlees. Dit eenvoudige recept wil ik, ondanks de lange bereidingstijd, toch graag met jullie delen. Bovendien kun je tijdens het koken van het vlees rustig allerlei andere klusjes doen, de pan doet het meeste werk.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ± 1 uur + 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de helft van de vrucht uit. Bestrooi de karbonades met zout naar smaak en leg ze naast elkaar in een braadpan. Schenk er zoveel water op dat ze ± 1 cm onder staan. Voeg de sinaasappelrasp en de helft van het sap toe en breng alles aan de kook. Kook de karbonades, op een laag vuur, met de deksel op de pan in ± 30 minuten helemaal gaar.
  2. Neem de deksel van de pan en draai het vuur hoog. Laat al het vocht verdampen en de karbonades mooi bruin kleuren. Keer ze regelmatig.
  3. Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep de sjalot met de knoflook, de tomaat, de avocado, de rest van het sinaasappelsap en het koriander door elkaar en breng de salsa op smaak met peper en zout. Serveer de karbonades met de salsa. Lekker met een gemengde salade en gebakken of geroosterde (zoete) aardappels.

Tip
Vervang de sinaasappel ook eens door de rasp en het sap van 2 limoenen.

Carnitas con salsa

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer