Hoofdgerecht

Bietensalade met witlof en avocado

Hoofdgerecht

Bietensalade met witlof en avocado

Een salade in de hoop op veel zonnige dagen en buiten eten.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in blokjes en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de eieren in ca. 8 min. Hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Pel de bietjes indien nodig, snijd ze in blokjes. Bewaar enkele witlofblaadjes als garnering, snijd de rest in stukjes. Snijd de appel in stukjes en de bosui fijn. Roer een sausje van mayonaise, yoghurt, mosterd, zout en peper. Schep in een kom door elkaar: de aardappels, de bietjes, de gesneden witlof, de appel, de bosui en de saus. Schil de avocado’s, snijd een deel in parten en de rest in stukjes. Bedruppel met citroen. Schep de stukjes door de salade. Breng de salade met zout en peper en een scheutje olijfolie op smaak. Garneer met witlofblaadjes, avocadopartjes en ei.

Tip: deze salade kun je goed enige uren van te voren maken. Voeg alleen de avocado op het laatst toe, die gaat verkleuren.
Lekker met stukjes augurk erdoor.

Bietensalade met witlof en avocado

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer