Hoofdgerecht

Kip gemarineerd in yoghurtdressing met watermeloensalade

Hoofdgerecht

Kip gemarineerd in yoghurtdressing met watermeloensalade

Een heel licht zomers gerecht, dat je bij mooi weer op de barbecue bereid en met een (beetje!) regen binnen. De salade is overigens ook heerlijk bij andere barbecuegerechten.

Bereidingswijze

  1. Roer in een schaal een marinade van de geitenyoghurt, helft van het citroensap en geraspte citroenschil, 1 eetlepel olijfolie, ½ eetlepel munt en zout en peper en marineer de kipfilets hierin 30 minuten.
  2. Klop in een ruime schaal een dressing van de rest van het citroensap, citroenschil, de olijfolie, de munt, zout en peper. Meng de komkommer, de tomaat, de watermeloen, de ui en de olijven door de dressing.
  3. Verwarm de grillpan of de barbecue voor. Neem de kipfilets uit de marinade en gril ze op een niet te hoog vuur in ca. 15 minuten gaar. Keer de filets halverwege.
  4. Serveer de kip met de heerlijk, frisse watermeloensalade.

Kip gemarineerd in yoghurtdressing met watermeloensalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer