Gevulde courgette met paddenstoelen
4 2 grote courgettes 500 g kastanjechampignons 200 g shiitakes 3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 citroen 1 el verse tijmblaadjes 1-2 el verse oregano, fijngehakt 4 tomaten 150 g pittig belegen kaas braadslede Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de
Lees meerRatatouille met merguez uit de oven
4-6 2 aubergines 2 courgettes 2 rode puntpaprika’s 1 gele paprika 1 grote ui, in dunne partjes 3 tenen knoflook, in partjes 1 el verse tijmblaadjes 1 el verse rozemarijnnaaldjes 1 el verse oreganoblaadjes, fijngehakt 8-12 merguez worstjes 1 el olijfolie braadslede Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s
Lees meerMarmande tomaat met geitenkaas
4 2-3 el olijfolie 4 extra grote tomaten (marmande of coeur du boeuf 2 el bieslook, fijngeknipt 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 el vers basilicum, fijngehakt 4 plakken zachte geitenkaas van ieder 50-60 g lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de helft van de olijfolie over de
Lees meerSalade Perigordine met geitenkaas en walnoten
Deze salade Perigordine met geitenkaas en walnoten maken wij regelmatig als we in de Perigord zijn. Het is een oogstrelend feestje op tafel. Dit jaar geef ik kerst een Franse draai en serveer deze vrolijke salade op een klein bordje als feestelijk voorgerecht. Voorgerecht voor 6-8 personen of lunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 20 minuten
Lees meerSpaanse bonensoep met chorizo
4 225 g gedroogde witte bonen 1 chorizoworst à 250 g 1 ui, grof gesnipperd 2 tl milde paprikapoeder 400 g tomaten, in stukjes 2 el verse oregano, fjngehakt 1 courgette 2 rode puntpaprika’s 200 g snijbonen Doe de witte bonen over in een kom en schenk er ruim water bij. Laat de bonen liefst
Lees meerPizzadeeg met rozemarijn
Pizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken – wat niet lang duurt – snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.
Lees meerPavlova met citroengeranium en aardbeien
Een pavlova maken lijkt heel moeilijk maar eigenlijk valt het reuze mee. Het belangrijkste is dat je zorgt dat het eiwitten geen spoortje dooier bevat en dat de kom waarin je de eiwitten stijf klopt goed vetvrij is. Het fijne van pavlova’s is dat je het schuim en de vulling goed van tevoren kunt bereiden. Vlak voor het serveren vul je het schuim en klaar is je spectaculaire dessert. Heb je ook zo’n heerlijk geurende citroengeranium in de vensterbank staan en groeit hij tegen de klippen op? Gebruik dan een paar toploten en laat ze meetrekken in de melk zo geef je de vulling van deze pavlova’s een verrassende smaak. Nagerecht voor 6 personen Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 2 uur
Lees meerForel uit de oven met room en citroen
Vlak bij mij in Frankrijk is een forellen kwekerij waar ik de vissen zo vers als het kan koop. Heerlijk! Ook in Nederland heb je gelukkig vijvers ze ook op duurzame wijze forel kweken. Op internet kun je ze makkelijk vinden. Bij de goede visman hebben ze ze ook of kun je ze bestellen! Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidings- en bereidingstijd ca. 30 minuten
Lees meerBrandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes
Zo leuk om uit de natuur te eten! Gewoon lekker naar buiten, plukken en dan de keuken in! En dan hebben ze het over onkruid… lekker hoor! Hoofdgerecht voor ca. 3 personen Voorbereidingstijd ca. 8 minuten, bereidingstijd ca. 15 minuten
Lees meerSpeenvarken koteletjes op de BBQ met tijm en knoflook
Speenvarken moet je in ons land bijna altijd van tevoren bestellen. In Frankrijk kan ik het zeker in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd gewoon krijgen. Zelfs in de supermarkt! Voor dit recept kunt je de speenvarken koteletjes eventueel vervangen door lamskoteletjes. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 3 uur pekelen, bereidingstijd 5-8 minuten
Lees meerMaïskoekjes met feta
De basis van deze maïskoekjes is maïskorrels, bloem, maïzena en ei. Deze keer heb ik er fetakaas aan toegevoegd en een restje prei en paprika dat ik nog had. Maar je kunt er eigenlijk van alles aan toevoegen. Kaas, kip, vlees, vis, nootjes, groenten, kappertjes, rode peper etc. etc. … Ideaal voor het verwerken van restjes want je hebt maar weinig nodig om er iets lekkers van te maken. Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, snack voor 6-12 Bereidingstijd ca. 25 minuten
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer