Gevulde paprika met gierst

Gevulde paprika met gierst

Een bijgerecht met gierst. Je kunt de paprika’s van te voren klaarmaken en later in de oven bakken. Een andere mogelijkheid is om kleine paprika’s met dit mengsel te vullen en ze als hapje of voorgerecht te serveren. Bak de kleine versie 8 tot 10 minuten.

Bereidingswijze

  1. Kook de gierst in een pan met 200 ml water met wat zout afgedekt in 20 minuten gaar. Laat de gierst iets afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Roer de gierst met een vork rul en meng voorzichtig met twee vorken de geitenkaas, Parmezaanse kaas, kruiden met wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper erdoor.
  3. Vul de halve paprika’s met het gierstmengsel, druk de vulling een beetje aan en schep er nog wat op.
  4. Leg de paprika’s in een grote braadslede en druppel de olijfolie erover. Schenk 100 ml water op de bodem. Schuif de braadslede in het midden van de oven en bak de paprika’s in15-20 minuten lichtbruin en gaar.

Gevulde paprika met gierst

  • Type bereiding: Oven
  • Voorbereidingstijd: 30min
  • Bereidingstijd: 15min
  • Aantal personen: 4 personen, 8 halve paprika's
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer