Asperges worden tot eind juni gestoken. Je kunt ze op allerlei manieren eten. Vandaag worden ze verwerkt in ragout voor een pasteitje.
Bereidingswijze
- Schil de asperges van onder het kopje naar de voet. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. Snijd de geschilde asperges in stukjes. Kook ze onder water met het bouillontablet in ca. 15 minuten gaar. Laat ze eventueel afkoelen in het kookvocht.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Smelt de boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel op laag vuur 2 -3 minuten pruttelen en gaar worden. Meet ½ liter aspergekookvocht af en voeg dit al roerende aan de pan toe. Laat de ragout op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwarm de pasteibakjes 5 min. In de oven.
- Roer de asperges door de ragout. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
- Schep de vulling in de pasteibakjes en serveer.
Tip: voeg stukjes ham of ei toe aan de ragout.