Aspergepasteitjes

Aspergepasteitjes

Asperges worden tot eind juni gestoken. Je kunt ze op allerlei manieren eten. Vandaag worden ze verwerkt in ragout voor een pasteitje.

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges van onder het kopje naar de voet. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. Snijd de geschilde asperges in stukjes. Kook ze onder water met het bouillontablet in ca. 15 minuten gaar. Laat ze eventueel afkoelen in het kookvocht.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Smelt de boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel op laag vuur 2 -3 minuten pruttelen en gaar worden. Meet ½ liter aspergekookvocht af en voeg dit al roerende aan de pan toe. Laat de ragout op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm de pasteibakjes 5 min. In de oven.
  5. Roer de asperges door de ragout. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
  6. Schep de vulling in de pasteibakjes en serveer.

Tip: voeg stukjes ham of ei toe aan de ragout.

Aspergepasteitjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer