Risotto met paddenstoelen en bietenloof

Door Nelleke van Lindonk

mei 27, 2016

Dit gerecht heb ik gemaakt met een goede risotto rijst, maar je kunt het ook maken met een volkoren sushi rijst. Dan duurt het iets langer omdat je de rijst eerst 10 minuten in het vocht met een deksel op de pan laat koken. Je hebt dan ook wat meer bouillon nodig.

  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 3 personen

Ingrediënten

½ liter champignons bouillon

½ liter groentebouillon

3 el olijfolie

150 g kastanje champignons

150 g bietenloof, stelen verwijderd

1½ el ongezouten boter

½ ui, in stukjes

150 g risotto rijst

120 ml witte wijn

1 el gehakte tijm

3 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1Meng de twee bouillons en houd ze warm.

2Bak de in plakjes gesneden champignons in 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en peper en roer af en toe. Doe ze in een schaal.

3Voeg weer een eetlepel olijfolie toe en bak de in stukjes gesneden bietenloof in 3 minuten tot ze geslonken is. Doe het loof bij de champignons.

4Smelt nu 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 3 minuten glazig en voeg de risotto toe. Roer tot de korrels met de olie bedekt zijn en giet de wijn erbij. Roer tot de wijn verdampt is. Voeg dan elke keer een soeplepel van de bouillon toe en roer tot het vocht verdampt is, herhaal dit een paar keer. De totale kooktijd zal ongeveer 15 minuten bedragen, maar proef eerst of de korrels beetgaar zijn.

5Als de risotto beetgaar is, voeg dan het champignonmengsel, de tijm, boter en Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door en zet het vuur uit.

6Bedruppel met goede olijfolie en nog wat geraspte Parmezaanse kaas

00:00

1 Reactie

Mieke

januari 14, 2020

Super lekker, Nelleke!

All fields and a star-rating are required to submit a review.