Risotto met paddenstoelen en bietenloof

Risotto met paddenstoelen en bietenloof

Dit gerecht heb ik gemaakt met een goede risotto rijst, maar je kunt het ook maken met een volkoren sushi rijst. Dan duurt het iets langer omdat je de rijst eerst 10 minuten in het vocht met een deksel op de pan laat koken. Je hebt dan ook wat meer bouillon nodig.

Bereidingswijze

  1. Meng de twee bouillons en houd ze warm.
  2. Bak de in plakjes gesneden champignons in 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en peper en roer af en toe. Doe ze in een schaal.
  3. Voeg weer een eetlepel olijfolie toe en bak de in stukjes gesneden bietenloof in 3 minuten tot ze geslonken is. Doe het loof bij de champignons.
  4. Smelt nu 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 3 minuten glazig en voeg de risotto toe. Roer tot de korrels met de olie bedekt zijn en giet de wijn erbij. Roer tot de wijn verdampt is. Voeg dan elke keer een soeplepel van de bouillon toe en roer tot het vocht verdampt is, herhaal dit een paar keer. De totale kooktijd zal ongeveer 15 minuten bedragen, maar proef eerst of de korrels beetgaar zijn.
  5. Als de risotto beetgaar is, voeg dan het champignonmengsel, de tijm, boter en Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door en zet het vuur uit.
  6. Bedruppel met goede olijfolie en nog wat geraspte Parmezaanse kaas

Risotto met paddenstoelen en bietenloof

  • Voorbereidingstijd: 30min
  • Bereidingstijd: 30min
  • Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer