Andijviesalade met rode quinoa

Andijviesalade met rode quinoa

Simpeler kan het eigenlijk niet. Door quinoa te mengen met een sla soort, zorg je voor een goed proteïne gehalte en eindeloos veel mogelijkheden om te variëren. De kleur van de quinoa kun je aanpassen aan de rest van de ingrediënten. De appel en hazelnoten maken de salade compleet. Als je quinoa kookt voor een gerecht, maak altijd wat meer en gebruik dat in een ander gerecht. Eigenlijk is het enige nadeel van quinoa, dat je na het eten wel even in de spiegel moet kijken om te zien of er iets tussen je tanden zit.

Bereidingswijze

  1. Als je nog quinoa van gisteren over hebt kun je dit gerecht helemaal snel op tafel hebben. Zo niet, kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking tot ze net gaar is. Laat uitlekken en afkoelen. Dat gaat perfect als je de quinoa even op een bord uitspreidt.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze in stukjes. Snijd de gewassen andijvie in reepjes en de appel in heel dunne schijfjes.
  3. Klop in een kom de olijfolie, met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng met de andijvie, appel , quinoa en hazelnoten. Breng op smaak met zout en peper.

Andijviesalade met rode quinoa

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer