Bijgerecht

Sojaboontjes gekookt in courtbouillon

Bijgerecht

Sojaboontjes gekookt in courtbouillon

Soja is een waardevolle plantaardige bron van eiwitten en bevat veel aminozuren. Gebruik bij voorkeur biologische sojabonen uit Nederland, gewoon omdat het kan, lokaal geteeld en hebben een fantastische smaak. Je kunt de sojabonen gewoon gaar koken in water met zout. Door ze in een courtbouillon te koken krijgen ze een kruidige en rijke smaak. Met deze boontjes maak je de meest heerlijke prei-risotto.

Bereidingswijze

  1. Week de bonen 24 uur in koud water.
  2. Giet het weekwater af. Spoel de sojabonen af en doe ze in een pan met ruim koud water.
  3. Breng de bonen aan de kook met zout. Schep met een schuimspaan het schuim er af. Voeg de overige ingredienten toe en kook de sojaboontjes in circa 45 minuten gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen en bewaar ze in het kookvocht in een afsluitbare trommel.

Duurzaam: de teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.

Sojaboontjes gekookt in courtbouillon

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer