Joke Boon schrijft eigentijdse en originele kookboeken met gezonde en goed maakbare vaak vegetarische recepten, waarin heel vaak peulvruchten in het middelpunt staan. Haar nieuwste boek is Linzen! Eerder schreef zij Bonen!, De Vega Optie en Koken met kleur.
Joke Boon vertelt zelf: “Doordat ik op 4 jarige leeftijd mijn reuk ben verloren, zag ik al vroeg in hoe belangrijk de taal van eten is. Eten is een vorm van communicatie, zorgen voor jezelf, laat anderen weten dat je om ze geeft en is een vorm van gezellig samenzijn . Omdat de reuk grotendeels de smaak bepaalt, ging ik op zoek naar een manier waarop ik mijn eten kan beleven: kleur, textuur, prikkeling, temperatuur en smaak staan hierbij centraal. Ik ontwikkelde een grote voorliefde voor peulvruchten: hun veelzijdigheid, textuur, smaak en variatiemogelijkheden maken ze voor mij het favoriete voedingsmiddel”