Blog

Gastauteur Joke Boon

Joke Boon schrijft eigentijdse en originele kookboeken met gezonde en goed maakbare vaak vegetarische recepten, waarin heel vaak peulvruchten in het middelpunt staan. Haar nieuwste boek is Linzen! Eerder schreef zij Bonen!, De Vega Optie en Koken met kleur. Joke Boon vertelt zelf: “Doordat ik op 4 jarige leeftijd mijn reuk ben verloren, zag ik

Blog

Gastauteur Joke Boon

Joke Boon schrijft eigentijdse en originele kookboeken met gezonde en goed maakbare vaak vegetarische recepten, waarin heel vaak peulvruchten in het middelpunt staan. Haar nieuwste boek is Linzen! Eerder schreef zij Bonen!, De Vega Optie en Koken met kleur. Joke Boon vertelt zelf: “Doordat ik op 4 jarige leeftijd mijn reuk ben verloren, zag ik

Gastauteur Joke Boon

Joke Boon schrijft eigentijdse en originele kookboeken met gezonde en goed maakbare vaak vegetarische recepten, waarin heel vaak peulvruchten in het middelpunt staan. Haar nieuwste boek is Linzen! Eerder schreef zij Bonen!, De Vega Optie en Koken met kleur.

Joke Boon vertelt zelf: “Doordat ik op 4 jarige leeftijd mijn reuk ben verloren, zag ik al vroeg in hoe belangrijk de taal van eten is. Eten is een vorm van communicatie, zorgen voor jezelf, laat anderen weten dat je om ze geeft en is een vorm van gezellig samenzijn . Omdat de reuk grotendeels de smaak bepaalt, ging ik op zoek naar een manier waarop ik mijn eten kan beleven: kleur, textuur, prikkeling, temperatuur en smaak staan hierbij centraal. Ik ontwikkelde een grote voorliefde voor peulvruchten: hun veelzijdigheid, textuur, smaak en variatiemogelijkheden maken ze voor mij het favoriete voedingsmiddel”

Auteur

Gastauteur

Over de auteur

De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *