Blog

Zwarte kikkererwten?! met kerst?

Peulvruchten, erwten of bonen maak een elegant gerecht en ze kunnen gewoon op het kerstmenu.

Blog

Zwarte kikkererwten?! met kerst?

Peulvruchten, erwten of bonen maak een elegant gerecht en ze kunnen gewoon op het kerstmenu.

Zwarte kikkererwten?! met kerst?

Zwarte kikkererwten?! Op het kerstmenu?! Jazeker ze maken je gerechten spannend en interessant. Onder de bonen, peulvruchten en kikkererwten is er echt een aantal dat zich culinair onderscheidt. Gerechten met zwarte kikkererwten, linzen, mungboontjes, lupine krijgen wat mij betreft een culinaire tintje. Ze maken je menu of gerecht opmerkelijk en innovatief.

Bruine bonen, linzen en kidneybonen die eten we het hele jaar door in soepen, chili’s, salades en pokebowls. Het komt niet zo snel in je op om peulvruchten tijdens de feestdagen te serveren. Deze categorie heeft meer iets boers dan elegants, mits je de bijzondere ertussen uitzoekt. Je maakt het feestelijk op mooi servies, kleine gerechtjes gegarneerd met smaakvolle peulvruchten, bonen of kikkererwten. Garneer met takjes verse tuinkruiden en drizzles.

Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie voor een feestelijk gerecht.

Serveer de Italiaanse klassieker; risotto bianco met mascarpone, zwarte truffel met gouden lupine boontjes.

Een fluweel zachte pompoensoep met een paar krokant gebakken zwarte kikkererwten en sesamzaad. Geserveerd met een drizzle korianderolie.

Neem de beluga linzen, zo prachtig en glanzend dat ze door kunnen gaan voor plantaardige kaviaar. Beleg boekweitblini’s met gerookte zalm, schep er belugalinzen op en garneer met een dille creme fraiche.

Verdeel een dun laagje labne over een bord, snijd hele peren in plakjes en leg op de labne. Marineer mungboontjes in muntolie, schep over de peer, drizzle er granaatappelsiroop over en bestrooi met geroosterde pistachenootjes.

Gebraden varkensrollade geserveerd met bimi, gekookte Hollandse soja boontjes gestoofd in tomatensaus met rozemarijn en knoflook.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *