Hoofdgerecht

Quinoasalade met bloemkoolpickles

Hoofdgerecht

Quinoasalade met bloemkoolpickles

Waar hebben wij zin in 2020…..
We zien een trend in plantaardig eten. Eigenlijk is het al geen trend meer want plantaardig eten is het nieuwe eten.
Gewoon dagelijks wat minder vlees, vis en gevogelte. Je weet zelf waar jij je lekker bij voelt. Het aanbod is tegenwoordig overall groot.
Je leest erover, je ziet het om je heen, je kunt het volop kopen. Er zijn kaartjes die je richting geven in de supermarkt. Wij culy’s en foody’s zorgen ervoor dat het ‘nieuwe eten’ voor iedereen gewoon, gemakkelijk en toegankelijk gaat worden.

Bereidingswijze

  1. Je kunt de pickles van tevoren maken: breng 500 ml water met de azijn, suiker en kurkuma aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, voeg ze toe aan de pan en kook ze 3-5 minuten zodat de roosjes nog knapperig zijn. Laat ze in het vocht afkoelen, bewaar ze evt. in de koelkast in een weckpot.
  2. Kook intussen de quinoa in ruim kokend water met zout in 15 minuten gaar. Giet het kookvocht af, laat de quinoa in een zeef goed uitlekken en iets afkoelen.
  3. Rasp intussen de bospenen op de blokrasp fijn. Meng in een kom de geraspte peen, bietenjulienne, granaatappelpitjes, gembersiroop en olie. Breng de salade op smaak met 1 eetlepel azijn, zout en peper. Schep de quinoa, bloemkoolpickles en paprika door de salade.
  4. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Bestrooi met een beetje zout, schep op een bord met een stukje keukenpapier.
  5. Verdeel de quinoasalade over 4 diepe kommen. Strooi de koriander en pijnboompitjes erover.

Variatietip: met een gegrilde portobello (paddenstoel) erbij maak je een maaltijdsalade.
Groentetip: lekker met gekookte kikkererwten.

Op zoek naar nog een lekker vegetarisch recept met quinoa? Klik hier.

Quinoasalade met bloemkoolpickles

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer