Courgettesoep

Door Annelene van Eijndhoven  , , , , ,   

december 12, 2019

Samen de feestdagen vieren, een boswandeling maken, een spelletje doen, langs het strand lopen, lekker bij een vuurtje zitten.  Bij elke gelegenheid past deze simpele, maar heerlijke soep. Ook nog eens vegetarisch èn vegan. Makkelijk te maken.

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Aantal personen: 8

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngesneden

2 eetlepels olie

1 theelepel kerrie

2 ½ -3 courgettes

8 dl – 1 liter groentenbouillon (zelf gemaakt, verdunde groentenfond of poeder)

2 takjes tijm of ½ tl. gedroogde

2 takjes oregano of 4 takjes platte peterselie

zout, peper

Bereidingswijze

1Verwarm de olie in een soeppan op een matig vuur. Fruit hierin de ui 2 minuten.

2Snijd het steeltje en kontje van de courgettes af. Snijd de courgettes overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes.

3Roer kerrie en knoflook door de ui en fruit kort mee.

4Voeg courgettes toe, roer door en schenk ca. 8 dl bouillon in de pan. Breng aan de kook. Voeg zout, peper, tijmblaadjes en oregano of fijngesneden peterselie toe.

5Laat de courgettes in 10 – 12 minuten gaar worden.

6Pureer de soep met een staafmixer. Verdun de soep met bouillon als je hem te dik vindt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

7Garneer eventueel met wat oreganoblaadjes of peterselie.

Tip: lekker met ciabatta. 

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.