Lunch

Courgettesoep

Lunch

Courgettesoep

Samen de feestdagen vieren, een boswandeling maken, een spelletje doen, langs het strand lopen, lekker bij een vuurtje zitten.  Bij elke gelegenheid past deze simpele, maar heerlijke soep. Ook nog eens vegetarisch èn vegan. Makkelijk te maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een soeppan op een matig vuur. Fruit hierin de ui 2 minuten.
  2. Snijd het steeltje en kontje van de courgettes af. Snijd de courgettes overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes.
  3. Roer kerrie en knoflook door de ui en fruit kort mee.
  4. Voeg courgettes toe, roer door en schenk ca. 8 dl bouillon in de pan. Breng aan de kook. Voeg zout, peper, tijmblaadjes en oregano of fijngesneden peterselie toe.
  5. Laat de courgettes in 10 – 12 minuten gaar worden.
  6. Pureer de soep met een staafmixer. Verdun de soep met bouillon als je hem te dik vindt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Garneer eventueel met wat oreganoblaadjes of peterselie.

Tip: lekker met ciabatta. 

Courgettesoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer