Gebakken salieblaadjes deze smaakmaker is zo gemaakt. Heb je een plant in de tuin staan of nog een paar takjes salie over in een doosje met Italiaanse tuinkruiden maak deze gebakken salieblaadjes. Verhit in een kleine koekenpan een royale scheut olijfolie. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de hete olie. Bak aan beide kanten in enkele minuten goudbruin. Schep de blaadjes uit de olie en leg op een stukje keukenpapier. Maal er een klein beetje zeezout boven. Verkruimel de blaadjes boven een pasta gerechtje met tomatensaus voor extra smaak en bite.
Blog - 26 april 2019
Tips & tricks voor een vegetarische barbecue
Vegetarisch barbecueën met veel lekkere verse groenten is hot. En dat is niet voor niets want een barbecue-maaltijd zonder vlees of vis is gezond, heel lekker en makkelijk. Veel groenten, paddestoelen en fruitsoorten smaken bovendien nog intenser als ze worden geroosterd en alles wat er aan natuurlijk lekkers in zit, blijft er ook in. Zowel
Lees meer
Blog - 27 september 2021
Gelauwerd met laurier
De belangrijke rol van voedsel in ons leven hoor je terug in spreekwoorden en zie je in volksgebruiken.
Lees meer
Blog - 17 juli 2018
Heerlijke versmarkt in Kroatie
Een culinaire trip naar Kroatië heeft me weer veel geleerd. Mijn ‘all time favorite’ … de markt. Er is een heerlijke versmarkt in Kroatië, wij waren in Split op versmarkt met groente en vis. Als ik op vakantie ben ga ik in ieder land op zoek naar een markt, hier wordt ik heel blij van.
Lees meer