Jackfruit-rendang met quinoa
Jackfruit-rendang met quinoa

Jackfruit-rendang met rode quinoa

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist      

september 9, 2019

Jackfruit is een goed en lekker alternatief voor vlees. Het vruchtvlees van jackfruit ziet er ook uit als draadjes vlees. Daarom is jackfruit zo leuk om er een rendang mee te maken. Je maakt er makkelijk een heerlijke door de weeks maaltijd mee.

(dank Pablo's Revolucion voor het delen van één van de vele recepten en foto die ik voor jullie heb ontwikkeld). Culinair fotograaf: Saskia van Osnabrugge.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten

200 ml kokosmelk

1 zakje rendang boemboe (ca. 100 g)

2 rode uien, in partjes

1 blik jackfruit (550 gram), in stukjes van 2 cm

400 gram minikomkommertjes, in dunne plakjes

3-4 eetlepels rijstazijn

200 gram rode quinoa

4 eieren

1 eetlepel plantaardige olie

300 gram verse spinazie

200 gram taugé

Bereidingswijze

1Breng in een pan de kokosmelk met de rendangpasta al roerend met een garde aan de kook. Roer tot de rendang is opgelost in de kokosmelk. Voeg de uien en het jackfruit toe en breng opnieuw aan de kook. Draai de warmtebron lager en stoof in 30 minuten gaar.

2Bestrooi in de tussentijd de komkommertjes met zout en peper en schep om met de rijstazijn.

3Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

4Kook de eieren in 6 minuten hard. Giet af en pel ze. Leg de eieren in de rendangsaus.

5Verhit de olie in een wok, roerbak de spinazie en taugé, schep regelmatig om en zorg dat de groenten lekker knapperig blijven.

6Verdeel de quinoa over 4 diepe borden, schep de jackfruit-rendang erop en de spinazie ernaast. Halveer de eitjes en leg ze erbij. Serveer met de knapperige komkommertjes.

Tip: vervang de rode quinoa door een zak Indische quinoa voor een snel en verrassend alternatief.

Groentetip: serveer met gekookte boontjes en seroendeng.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.