Zoet

Cake van veldbonenmeel, krenten en sinaasappel

Zoet

Cake van veldbonenmeel, krenten en sinaasappel

Plantaardig eten leuk en lekker maken dat gaat natuurlijk heel makkelijk met zoete gerechten. Veldbonenmeel is voor velen nog een onbekend product. De smaak van de cake is ook voller dan wanneer je een cake van tarwebloem maakt. Een cake niet om de vullen maar om te voeden. Gezond snoepen. De hippe metalen bakvorm nodigt uit om deze verrassende cake te proeven.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de tulbandvorm in met olie. Breek de eieren in een kom van de mixer, voeg de suiker toe en klop in circa 10 minuten de eieren wit en luchtig. Voeg het zout en de vanillepoeder toe.
  2. Voeg de koolzaadolie langzaam toe terwijl de mixer door klopt.
  3. Voeg het veldbonenmeel beetje bij beetje toe en mix goed door elkaar.
  4. Voeg de krenten, de sinaasappelrasp en de geroosterde venkelzaadjes toe.
  5. Schep het cakebeslag in de vorm, plaats in het midden van de oven. En bak de cake in circa 45/50 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door met een prikker in het midden te prikken. Als er nog beslag aan de prikker zit bak de cake dan nog 5 minuten langer.
  6. Laat de cake op een taartrooster in de vorm 15 minuten afkoelen. Haal daarna de cake uit de vorm, laat verder afkoelen op het rooster.

Een verrassende cake, voor iedereen, gemaakt van het veldbonenmeel en de koolzaadolie van Geert’s Best uit Drenthe. Twee ingrediënten van eigen bodem. Deze glutenvrije cake is hoog in omega 3 en 6 en plantaardige eiwitten en zeer geschikt voor vegetariërs.

Cake van veldbonenmeel, krenten en sinaasappel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer