Bagel met makreel door Mariëtte van de Brande van overetengesproken.nl
Vis op brood is lekker en gezond. Dit recept voor bagel met makreel is ook nog eens heel eenvoudig om te maken.
Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan omega 3 vetzuren. Deze onverzadigde vetten dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolniveau. Probeer vissoorten zoals zalm, makreel en haring dus vooral regelmatig te eten.
Lees hier meer over Mariëtte.
Bereidingswijze
- Makreel uit blik laat je uitlekken, van verse makreel verwijder je eventuele graatjes en huid.
- Maak de makreel los met een vork en roer er naar smaak mayonaise en sriracha saus door.
- Snij de bagels open, beleg met ijsbergsla en verdeel de makreel erover. Bestrooi met tuinkers, leg de bovenkant van de bagel erop en serveer. Extra lekker met wat kroepoek erbij.
- Geniet ervan!
Tip: Door overbevissing en bijvangst staat het voortbestaan van veel vissoorten onder druk. Vis waarvan de verpakking is voorzien van het MSC, ASC of biologisch keurmerk heeft gegarandeerd een duurzame herkomst. Deze 3 keurmerken zien strikt toe op duurzaam beheer van de visstand door aangesloten leveranciers en zijn betrouwbaar. Bij andere keurmerken, labels en logo’s ontbreekt het veelal aan controleerbaarheid en transparantie en heb je geen zekerheid.